View Single Post
Vechi 12.02.2010, 23:22:38
bodo1222's Avatar
bodo1222 bodo1222 is offline
Member

Data înregistrării: 26.01.2010
Locație: Husi
Religia: Ortodox
Implicit Continuare..

Iarasi am multumit lui Dumnezeu si Maicii Domnului...si am plecat in sfarsit pe muntele Athos
Acolo se spune ca Maica Domnului a facut si face nenumarate minuni...cand am ajuns in port pe Athos,la dahpne erau de vanzare miniaruncatoare de pescuit..cu ace si tot tacamul...si nu m-am gandit nici o clipa ca o sa am ocazia sau timp sa pescuiesc...si nu mi-am cumparat....si dupa vreo 2 zile de vizite la manastiri si plin de suparare ca la fiecare manastire erau la malul marii pescari care pescuiau,iar eu nu aveam cu ce...am ajuns la Vatopedu...aici aveau un miniport asa de frumos si o vreme asa de placuta incat nu mai puteam de ciuda ca nu aveam o scula....si am iesit din manastire sa ma plimb pe faleza.prin port....si....minune...(asta chiar ca a fost deosebita)..am gasit pe faleza,agatat de un ciot de piatra,un aruncator bagat in apa,care parca ma astepta sa il gasesc..nu va inchipuiti ce bucurie...parca eram un copil...am vrut sa merg spre manastire sa iau momeala(ca erau cateva sute de metri distanta) si cand sa plec vad un tomberon..il deschid....gol...doar o jumatate de paine la fund :)) brusc pe faleza au aparut toti companierii de pelerinaj,vazandu-ma de la terasa ca pescuiam...am pescuit si...parca imi doream sa il iau cu mine..dar am zis daca Maica Domnului mi-a facut asa o bucurie...sa il las in acelasi loc unde l-am gasit...
Si sa nu uit inca ceva frumos...cand am ajuns la prima manastire..noi eram vreo 12 parca...ne-au servit cu uzo,rahat si apa rece cum li-e obiceiul si sa ne pregateasca camerele...cand au zis intrati in astea 2 camere...eu am ramas pe dinafara(eram 13 cu tot cu sofer,iar eu eram cel mai mic in ani)...toti se dezbracau in camere,isi asezau rucsacele....numa' eu cu bagajele in mana pe hol...si vine un calugar si imi zice in calugar:''tu?'' eu zic :'' am ramas pe din afara ca-s mai mic"(zambind)....el zice ''stai si asteapta''...si am stat vreun sfert de ora si nimic....astaialalti deja ieseau la baie ,se spalau..etc...si vine iara calugarul....''aaa...tu....mai stai o clipa''(parca vroia sa imi puna rabdarea la incercare,cu toate ca inafara de o senzatie de jena nu ma simteam suparat deloc)...si vine ''mosul'' cu un set de chei,imi zice sa il urmez si zice ''ca cei din urma vor fi cei dintai,surpriza'' si deschida usa unei camere,cu un singur pat,cu vedere la mare,nu spre munte,de veneau toti colegii sa se uite prin geam de la mine..
Poate ca am avea mai multe de povestit,dar ce am simtit in intamplarile acestea pe care eu chiar le consider ajutor de la Dumnezeu si Maica Domnului, nu am mai simtit nicaieri..
Doamne ajuta! poate mai ajung cel putin odata in Raiul Pamantesc!!
Reply With Quote