View Single Post
Vechi 13.02.2010, 14:42:35
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit catisma 1

Psalmul 1

Fericit barbatul care iubeste numele tau, Marie, Maica pururea Fecioara, caci cu darul tau sufletul lui se va intari si, ca un pom rasadit langa izvoarele apelor, va da multe roade la vremea sa
Fericita esti tu intre femei pentru smerenia si credinta inimii tale. caci tu covarsesti toate femeile cu frumusetea ta si intreci pe ingeri si pe arhangheli cu sfintenia ta, cu milele si cu indurarile tale care se propovaduiesc peste tot locul! Dumnezeu a binecuvantat lucrul mainilor tale!

Psalmul 2

Preacurata Doamna, Fecioara, pentru ce se tulbura neamurile care se ridica impotriva mea? Rusineaza-i si doboara-i la pamant cu furtuna ingrozirilor si a infricosarilor tale! Sa ne acopere dreapta ta! Risipeste norii faradelegilor noastre! Ridica povara pacatelor noastre!
Veniti la Maica Domnului toti cei osteniti si impovorati si ea va va odihni pe voi! Apropiati-va de ea cand sunteti napastuiti si Nascatoarea de Dumnezeu va va lumina cu stralucirea fetei sale! Binecuvantati-o din toata inima voastra, caci de mila ei este plin pamantul!

Psalmul 3

Presfanta Doamna, cat s-au inmultit vrajmasii mei nevazuti si nevazuti, care ma necajesc! Risipeste-i cu viforul dreptatii tale! Miluieste-ma, Stapana, si vindeca-ma de neputintele mele! Incalzeste inima mea cea rece si nu ma lasa sa cad in mainile vrajmasilor mei sufletesti! In ziua mortii mele, vino in ajutorul sufletului meu! Sa ma duci la limanul mantuirii!
Slava tie, ocrotitoarea celor fara de ajutor! Slava...

Psalmul 4

Cand te-am chemat, Preasfanta Doamna, Fecioara, cu credinta si cu nadejde, tu m-ai auzit si cu mila ta m-ai aparat! M-ai izbavit din cursele duhurilor rautatii care se pregatisera sa ma inghita si din mainile cele rapitoare care cauta sufletul meu, revarsandu-ti bunatatea milostivirilor tale asupra tuturor celor ce cheama numele tau cel sfant! Binecuvantata esti tu intre femei, Doamna, stapana Fecioara, si stapanirea ta se va intinde in vecii vecilor!