Ti-e rushine??????????? Pai de ce sa-ti fie rushine? Unde vezi tu mandrie si dushmanie?
Tu stii ca prin ceea ce spui tu poti sa mijloc de pricinuire de pacat? (Dar intre catolici si ortodoxi s-au mai lamurit si imblanazit lucrurile intre timp.) E a nu stiu cata oara cand sustii asha ceva, te rog mutl sa aduci argumente.
Cred ca casatorita cu un catolic ai o cruce in spate de dus mult prea grea pentru tine, odata casatoriti traim cu alegerile pe care le facem noi, si apoi tot noi ne plangem ca nu ce e bine. Oare de ce? pentru simplul fapt ca nu respectam pe deplin ortodoxia, sau poate le respectam si nu le punem in aplicare.
Citat:
În prealabil postat de sophia
Andrei25 linisteste-te si nu mai deruta lumea.
In linkul postat de tine este cam amestecata problema. Eu am gasit tot pe acest site mi se pare si articole care explica faptul ca se pot face cununii intre doua confesiuni (recte ortodoxi si catolici).
In articolul pus de tine si in general in mesajele voastre se amesteca doua lucruri: casnicii cu soti de confesiuni crestine diferite si confesiuni unde unul din soti nu este crestin deloc. In al doilea caz intr-adevar sunt probleme si nu se pot oficia cununii.
Dar intre catolici si ortodoxi s-au mai lamurit si imblanazit lucrurile intre timp.
Doamne, cand va avad cat de mandri sunteti si dusmanosi, mi-e si rusine ca sunt ortodoxa. Pe cuvant.
Nimic n-aveti din Dumnezeu in voi, numai rautate si dusmanie.
Cat despre preotii care accepat si oficiaza aceste cununii mixte, parca tot aici pe forum se tot spune ca preotii au Har de la Dumnezeu si au voie sa faca orice, chiar si pacate si nu-i pedepseste nimeni, ca au voie sa ia hotarari in numele lui Dumnezeu.
Voi spuneti asta, nu eu sau Fani...Si atunci cum ramane?
Am sa-mi fac o semnatura in profil: Crestinism adevarat = smerenie si iubire de aproape.
|