am intrat prima oara intr-o biserica in dorinta de a ajuta-o pe fiica mea,pana atunci fusesem doar la nunti si botezuri in biserica...ma uitam de multe ori la acea biserica dar treceam pe langa ea...iar acum ma cuprinsese nevoia de a intreba ptr fetita sa ii dau Sf.Impartasanie(era bolnavioara)...am stat si la slujba ptr prima data,acolo....ocrotitorul Sfintei parohii era Sf.Spiridon,care dupa multe luni mi-am dat seama ,citind undeva pe o placuta...am cautat in calendar cand e ziua Sf.Spiridon si era chiar in ziua de nastere a fetei mele...
o alta intamplare placuta mie si care imi aduce liniste sufleteasca e ca...in curtea acelei biserici iau am ingrijit niste trandafiri,biserica era inchisa, era in cursul saptamanii...era dimineata o liniste deplina ,dar in timp ce faceam treaba printre trandafi tresaream ca se auzea venind din directia bisericii sunete cristaline ca si cum se auzea cadelnitad in biserica...imi ridicam privirea caci se auzea instantaneu...si in mintea mea primul gand e ca e Sf Spiridon acolo...si-mi purta de grija...
|