Subiecte adevărate, subiecte evitate: Biserica și sectele(I)
Citat din Andrei01:
“S-au rupt ei din trupul bisericii sau biserica s-a rupt??? Vezi ca eviti subiectele adevarate???ma ataci pe mn ca sunt analfabet...Tu cum esti daca scri toate prostiile alea??? vad ca te deranjez,pai fato...”
“Pai nam cu cine vorbi aici,cred ca am i=nimerit intr-un cuib de draci...eu nu am zis asa ceva,cu biblia si cu altele,am spus doar o poveste care am auzito cand eram mai mic,daia nici nu mai stiu toate detaliile,eu am spus in mare asa ce mai imi aduc aminte,pt ca m-a marcat povestea asta...”
Puiule, Andrei 0001, nu mă deranjezi deloc, ești chiar simpatic în felul tău naiv de a fi. Dar se poate să faci pe supărăciosul și să ne întorci spatele, ca să nu ne mai deranjezi? Dacă tu nu vrei să vorbești cu noi, ei bine, noi vrem să vorbim cu tine. Poate mai înveți și tu câte ceva. Să știi că eu nu te-am făcut analfabet pentru cunoștințele tale precare despre Biblie, despre dreapta credință, despre Biserică sau secte, ci pentru faptul că nu știi să scrii românește. Păi tu, în afară de nenumărate cacofonii, mai scrii și incorect gramatical. Uite doar câteva exemple: scrii nam în locde n-am; na-i în loc de n-ai; nai în loc de n-ai; nare în loc de n-are; am auzito în loc de am auzit-o; daia în loc de de-aia; nu a-ti crede în loc de nu ați crede; vouo în loc de vouă; pana ma-i anu trecut în loc de până mai anul trecut; sa va documentatii în loc de să vă documentați; daca scri în loc de dacă scrii; omu sarman în loc de omul sărman; scuzama în loc de scuză-mă; iti spun adevaru în loc de îți spun adevărul; crede cate unu în loc de crede cate unul; nu mai mintii lumea în loc de nu mai minți lumea; tu sti în loc de tu știi; si sti în loc de și știi ; sa sti în loc de să știi; nici nu sti în loc de nici nu știi ; pe unu din în loc de pe unul din; in scripturii în loc de în Scripturi; nai curaj în loc de n-ai curaj; oamenii aia nevinovatii în loc de oamenii ăia nevinovați; ridicate în loc de ridica-te; asa ar fii în loc de asa ar fi; ve-i continua în loc de vei continua; forumu în loc de forumul; de tot rasu în loc de de tot râsul; s-a inegrit picioarele în loc de s-au înnegrit picioarele; capu în loc capul; banu în loc de banul; actualu în loc de actualul; la laudat si mi se pare ca la premiat în loc de l-a lăudat și mi se pare că l-a premiat; uitate în loc de uită-te; rugativa în loc de rugați-vă; Nu tea în loc de Nu te-a; calculatoru în loc de calculatorul; stergel în loc de șterge-l; asta e cea mai tare comentariu în loc de ăsta e cel mai tare comentariu; sa tine cont de ani,sau de alte prosti în loc de să țină cont de ani,sau de alte prostii; Tine-tio în loc de Tine-ți-o; se dau mari cunoscatorii în loc de se dau mari cunoscători; sa ajuns în loc de s-a ajuns; al ceva în loc de altceva; alt cineva în loc de altcineva; dumnezeu în loc de Dumnezeu; Dumneleu în loc de Dumnezeu; haiti în loc de Haiti; la pucioasa în loc de la Pucioasa; martori lui iehoa în loc de martorii lui Iehova; trezitiva în loc de în loc de treziți-vă; sau intalniti uni si au zis în loc de s-au întâlnit unii și au zis; eu nus în loc de eu nu-s; nu te mai chinuii sa scri în loc de nu te mai chinui s scrii; daca scri tu în loc de dacă scrii tu; uitate si tu în loc de uită-te si tu; sub ochii nostrii în loc de sub ochii noștri; documenteazate în loc de documentează-te; o sa fi în loc de o să fii; Eu mam referit în loc de Eu m-am referit; lasama în loc de lasă-mă; voi,sunteti penibilii în loc de voi,sunteți penibili; se poate accepta si jumatati în loc de se pot accepta și jumătăți; vro boala în loc de vreo boală; Ma-s gandi în loc de M-aș gândi; a se mandrii în loc de a se mândri; se implineste scrierile în loc de se implinesc scrierile; Nu va asteptatii în loc de Nu vă așteptați; Ascultatii Cuvantul în loc de Ascultați Cuvântul ; nu va mai furatii singuri caciula mintinduva în loc de nu va mai furați singuri căciula mințindu-vă; Incercatii sa il citii în loc de Încercați sa îl citiți; izbugnesti in ras în loc de izbucnești în râs; tineo în loc de ține-o; cei ce au urechii sa auda dar nu are ochii sa vada în loc de cei ce au urechi să audă dar nu au ochi să vadă; niciunu în loc de niciunul; unu sau altu în loc de unul sau altul; se implineste spusele în loc de se împlinesc spusele; ii se pare în loc de i se pare; pe noi oameni în loc de pe noi oamenii; ca ea sunt multii în loc de ca ea sunt mulți; Sa ma ierte cititori în loc de Să mă ierte cititorii; raasticnit pe cruce în loc de răstignit pe cruce; la facut în loc de l-a făcut; nu la-u ascultat în loc de nu l-au ascultat; sa sti ca nu mam suparat în loc de să știi ca nu m-am supărat; sa nu fi de acord în loc de să nu fii de acord; sa ti post în loc de să ții post; vre-un în loc de vreun; calentar pe stil vechii în loc de calendar pe stil vechi; etc., etc.
Scriai tu pe 19.01.a.c. (citez) “P.S:greselile gramaticale sunt din cauza vitezei.” Da, poate că atunci când faci erori de tastare și scrii calentar în loc de calendar, așa este. Dar la tine se văd și niște carențe sistematice, care dezvăluie o educație școlară precară. Puțină smerenie nu ți-ar strica, adică să nu ai în mod obligatoriu o părere prea bună despre tine, despre scrierile tale și despre raționamentele tale. Încearcă să fii mai responsabil față de ceea ce scrii, căci va veni vremea când vei da seama de fiecare virgulă pusă unde nu trebuie.
Apoi, după ce te superi ca văcarul pe sat, ne ameninți că-ți iei jucăriile și pleci, crezând poate că o să ne sperii așa, cu “Adio și nam(!) cuvinte”:
“Pai nam cu cine vorbi aici,...Voi nu a-ti crede nici daca vi s-ar intampla vouo...Domnul sa aiba grija de voi si sa va aduca pe calea ce dreapta.AMIN.
Adio.”
Faci cum vrei, dar să știi că pe fond tot n-ai dreptate. Nu BOR este sectă la BNI ci BNI este sectă la BOR. N-avea cum să se desprindă, să “se rupă” cum spui tu, BOR dintr-o biserică fantomă! Biserica Noul Ierusalim N-A EXISTAT înainte de anii ’90 ai secolului XX, căci abia atunci este ea înființată de către liderii pucioși. Nici măcar Verginica († 1980) n-a visat să aibă o altă biserică decât biserica satului (de care ea nu se despărțise până la moarte), indiferent de alunecările ei eretice cauzate în principal de o afecțiune psihică gravă de care suferea (o dedublare a personalității, care o făcea să creadă că este “proorociță” și că Dumnezeu vorbește prin ea ca printr-o trompetă).
|