View Single Post
Vechi 13.02.2010, 20:10:59
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Porunca ,,Cresteti si inmultiti-va a fost data la inceputul omenirii si era data pt. atunci. Acum nu mai are relevanta pt. ca omenirea s-a inmultit. Tot asa cum porunca ,,sanu mancati din pomul cunostintei binelui si al rauluiŽŽ a fost data primilor oameni.
Apoi au venit cele 10 porunci date poporului evreu( erau pt. evrei, nu pt. alte neamuri).
Iar Iisus Hristos a implinit Legea veche, nu a anulat-o.Cele 10 porunci sunt valabile si pt. crestini ( care fac parte din toate neamurile pamantului) dar cu anumite completari: a se citi textul din ev. de la Matei capitolul 5.
Foarte bine, acum ne-am înmulțit, hai să ne oprim. Hai să nu ne mai înmulțim :)
Cine stabilește ce din Biblie mai are relevanță și ce nu?
Astea sunt detalii care nu mai contează, cu porunca X sau legea Y, cu evreii, cu creștinii, cele 10 porunci sunt valabile, sau nu, legea veche e depășită, ȘI AȘA MAI DEPARTE.
Ideea de bază este următoarea: Textele Bibliei, pe lângă faptul că sunt foarte vechi și sunt scrise în concordanță cu nivelul societății de atunci, mai sunt și în prezent întoarse pe toate fețele și li se dau enșpe mii de semnificații pentru a servi o biserică sau alta, sau secte, ETC. Tu zici că acea poruncă nu mai e valabilă, vine papa și zice că alta mai e, vine preafericitul și mai adaugă și el o idee, apoi alții, tot așa, se mai fac completări, vorba ta, la fel cum s-a petrecut de-a lungul istoriei, s-au făcut interpretări peste interpretări unor texte scrise de niște oameni dar despre care se crede că ar fi primit dictare divină.

Evident că o să ziceți la fel ca mine despre celelalte religii, pentru că ele sunt neadevărate, nu? Numai creștinismul este adevărat și cum interpretăm noi textele e adevărat. Musulmanii cred și ei la fel despre islam, ca acela e adevărat. Evreii la fel. Cercul se închide. Și o ia de la capăt. Distracție plăcută!

Îmi pare rău pentru tonul ironic, dar cred că e o modalitate de a mă face mai bine înțeles. Dacă avem un cap, îl putem folosi și putem extrage tot ce e bun din niște texte, religii și așa mai departe. Nu să urmăm orbește niște reguli inutile, care sunt aplicabile unor perioade trecute.