Se insereaza si de aceea la plecare din manastire vedem si admiram crucile fosforescente de sus la turnurile de la intrare,care arata semnul crucii si pe verticala si pe orizontala…am vazut acest lucru si la alte manastiri din pustia wadi natrun.Ne indreptam spre urmatoarea cazare ,unde ajungem pe intuneric la EIN-SOKHNA ,ce inseamna soare cald.Sintem cazati la un hoteal aflat aproape de malul marii Rosii hotel HORIZONT cu o intrare impresionanta cu multe lumini atit la strada cit si in hol dindu-mi senzatia ca ne aflam la craciun !!desi noi mai aveam pina in luna decembrie ,pelerinajul fiind in octombrie!Dupa ce am completat niste formulare de cazare ,am fost se ne preluam camera ,de unde am admirat un peisaj nocturn al curtii ce avea doua piscine si o alee cu copaci cu lumini ce ducea spre malul marii ,unde mai era inca o piscina .Dupa cina ,unde ne-am delectat si cu niste torturi foarte bune si foarte prezentabile intrunite intr-unul mare cu 3 aspecte si culori ,am avut ocazia sa participam la un spectacol la piscina cu dansuri egiptene si muzica antrenanta incit unii au intrat in cerc la sfirsitul spectacolului!.Unele persoane ne-am plimbat si pina la malul marii Rosii ,apoi am mers obosite la culcare,urmarind spectacolul ,…din mers….de pe balcon .A doua zi avem posibilitatea de a dormi mai mult ,cine poate ,noi nu din camera noastra.ci .ne-am trezit exact inainte de a rasari soarele asa ca am admirat un rasarit de soare si la marea rosie dupa ce la el Menia am admirat un rasarit de soare pe Nil.Am plecat inainte de luarea mesei sa facem o baie in apa limpede si calda de dimineata a marii Rosii ,cu nisip foarte fin ..dar marea ERA IN REFLUX CU APA MICA!..ASA INCIT AM CULES DE PE FUNDUL EI SCOICI SI PARTI DE CORALI ADUSI AICI DE APA.Am plecat sa ne imbracam pentru plecare la masa si apoi plecare definitiva din aceasta zona foarte frumoasa ,statiune la marea Rosie.
Ne indreptam spre Sinai si de aceea trebuie sa trecem canalul de SUEZ ,pe sub el printr-un pasaj de 4 km ,tunel tapetat cu lemn si luminat foarte bine.Dar pina sa ajungem acolo admiram marea Rosie ,apoi vapoarele ;canalul are 133metri lungimeAu fost initiate lucrarile de catre Port Said ,apoi abandonate si reluate in anul 1788 de catre fiul lui Said ,Ismail.Canalul se intinde pe 3 guvernorate:SUEZ,care este si cel mai mare port ,PORT SAID,dupa numele initiatorului si ISMAILIA ,dupa numele continuatorului acestui proiect,in timpul caruia a fost si dechis acest canal spre folosinta.Dupa parcurgerea celor 4 km pe sub canal ,trecem in zona SINAI ,unde ne intimpina un peisaj arid,selenar ,stincos ; este desertul Sinai strabatut de evrei 40 ani sub comanda lui MOISE ,pina mor cei din generatia celor care s-au inchinat vitelului de aur in loc sa se inchine lui Dumnezeu si sa astepte intoarcerea lui MOISE.Ne oprim la un motel restaurant dotat cu magazine ,grup sanitar..unii beau cei in aceasta ambianta stincoasa ..am vazut ca se si fac aci gratare..Dupa plecare vedem rare aparitii de cladiri ,o mica oaza,apoi niste case de beduini ,frumoase si cu gradini de maslini si palmieri ,cu masini de teren in curte,ceea ce inseamna ca au apa si mai mult o duc si bine financiar ,dupa conditiile de trai pe care le vedem ,in ciuda zonei neprimitoare a Sinaiului.!Ajungem dupa un timp la o oaza cu copaci multi ,cu ziduri si cladiri de piatra ,anume este
Este situata aceasta manastire pe locul unde evreii i-au invins pe amaleciti,ajutati de rugaciunile lui Moise si Aron…cind Moise a stat cu bratele ridicate preinchipuind semnul crucii ..cind lasa miinile in jos amalecitii biruiau si daca le tinea ridicate invingeau evreii…iata ca dinainte de Hristos semnul crucii avea putere daca era folosit!
Manastirea are 7 maicii ,4 grecoaice si 3 romnince.Aci sint 3 biserici despartite prin curti cu parcuri frumoase si 3 robinete din piatra pe unde vine apa adusa de la mare adincime si este folosita la udat.O biserica mica cu o prispa cu coloane vechi ,in care sintem invitati de o maica romanca ,esteinchinata sfintului MOISE ,alta SFINTILOR COSMA SI DAMIAN ,doctorii fara de arginti si a treia Maicii Domnului.Ansamblul manastiresc cu toate constructiile din piatra ,zidurile si cladirile, este foarte cochet ,inconjurat de ziduri groase si inalte.Peisajul abrupt al muntilor dadea o maretie deosebita acesei frumoase oaze.Aici nu este un preot permanent ci vine Dumnica de la manastirea Sinai ..pacat..ar trebui sa fie la asa loc deosebit ..si aflat in calea calatorilor!Plecam de la aceasta frumoasa oaza mai departe pina in statiunea SinAI ,daca putem numi asa zona de cazare.Ajungem la hotelul Katerine Plaza ,situat cam la 2-3 km de manastire ,a doua zi urmind sa mergem noaptea pina acolo cu autocarul.Ne cazam ,luam cina la restaurantul hotelului ,unde vedem oameni de diverse natii luind cina..toti acestia urmind sa urce la noapte pe acest munte sfint care este un munte a lui Dumnezeu ,in care EL a hotarit sa se intilneasca pentru prima oara in viata cu omul .Am relatat acesata ascensiune pe muntele SINAI si am scis minunatele impresii ,incit acuma voi relata doar ceea ce este in legatura cu
MANASTIREA SF.EKATERINA SINAI