View Single Post
Vechi 13.02.2010, 23:37:47
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinutza109 Vezi mesajul
Nu are mantuire sufletul ei. Singura mantuire este( credinta ortodoxa)una Sfanta si Apostoleasca biserica(crezul).Am intrebat si eu duhovnicul meu pt ca si eu am o matusa catolica care a murit si desii era o femeie painea lui Dumnezeu nu pot face nimic pt sufletul ei.Nici in pomelnic am inteles ca nu am voie sa o trec.La ei nu exista parastas cu coliva ca la noi si nici mese dupa aceea.Cand am intrebat ce se intampla cu sufletul ei daca ea nu are mantuirea mi-a zis ca niciunde,in vazduh.Ea traia in Romania,dar avea o fata in Italia si la ultima vizita a ei acolo a si murit.A adus-o in tara incinerata intr-o cutiuta.Ma duc ,ai mai parind o lumanare ,desii sunt f credincioasa stiu ca nu pot face nimic pt sufletul ei.
Nu are dupa moarte ajutorul pomelnicelor,si al parastaselor.
Dar rugaciunea ta sincera,nu are cum sa nu ajute.
Impotriva dragostei,nu exista lege.
Dar mantuirea nu stabilim noi cine o are,ci numai bunul Dumnezeu .
Ortodoxi au sprijinul harului spre a dobandi virtuti precum smerenia si faptele bune
Doar cine conlucreaza cu acest har capatat prin sfintele Taine,se poate desavarsi pe sine.Dar nici acela nu e sigur de mantuire.Caci intotdeauna va avea in suflet greselile si pacatele sale.
Omul smerit si plin de dragoste se va mantui,cel ce zice in sufletul Sau 'Doamne ,milostiv fi mie, pacatosului'
Dar greu de presupus ca poate ajunge cineva la aceasta fara ajutorul lui Dumnezeu.

'Mai greu ii e camilei sa treaca prin urechile acului,...dar la Dumnezeu,toate sunt posibile!"
Reply With Quote