Citat:
Īn prealabil postat de alinutza109
Nu are mantuire sufletul ei. Singura mantuire este( credinta ortodoxa)una Sfanta si Apostoleasca biserica(crezul).Am intrebat si eu duhovnicul meu pt ca si eu am o matusa catolica care a murit si desii era o femeie painea lui Dumnezeu nu pot face nimic pt sufletul ei.Nici in pomelnic am inteles ca nu am voie sa o trec.La ei nu exista parastas cu coliva ca la noi si nici mese dupa aceea.Cand am intrebat ce se intampla cu sufletul ei daca ea nu are mantuirea mi-a zis ca niciunde,in vazduh.Ea traia in Romania,dar avea o fata in Italia si la ultima vizita a ei acolo a si murit.A adus-o in tara incinerata intr-o cutiuta.Ma duc ,ai mai parind o lumanare ,desii sunt f credincioasa stiu ca nu pot face nimic pt sufletul ei.
|
Pari 100% sigura cand spui "nu are mantuire sufletul ei", banuiesc ca duhovnicul respectiv a spus ceva in directia asta. Eu stiam ca un duhovnic se ocupa de consiliere spirituala si nu de dat verdicte pe care numai Dumnezeu le poate da. Pentru cei care se framanta pentru soarta unora dintre cei dragi, botezati, nebotezati, la unii sau la altii, vreau sa va intreb ceva: Putem noi sa stam linistiti cand stim in mana cui se afla destinul lor? Avem pace si liniste cand stim ca viitorul celui drag al nostru, indiferent de credinta pe care a avut-o, este in mainile Mantuitorului Cristos? Eu spun un DA categoric. Sigur ca ne zbatem si suferim, dar sa ne abtinem cu desavarsire de la verdicte pentru ca nu e treaba noastra. Lucrarea noastra este sa influentam in bine pe cei care traiesc daca putem, nu pe cei care au trecut la odihna. Mantuitorul spune la un moment dat unui ucenic ce sa faca referitor la cei care au murit, cautati voi singuri si vedeti.