View Single Post
Vechi 14.02.2010, 14:30:35
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
"Dar fiecare cu talantul lui. Unora le e sa fie imparati, altii calugari, altii oameni in lume, dar fiecare trebuie sa ne straduim, cu mijloacele si puterile noastre, sa facem voia lui Dumnezeu."

Exact, glykys. Asta este sfintenia cea adevarata.
Poftim, Sophia. Trebuie sa le avem pe toate!

"La parintele Ioan au venit odata doi crestini, si unul dintre ei i-a spus:
- Parinte, eu de cind m-am casatorit nu am calcat nici un post al Bisericii, si m-am unit cu femeia mea numai in zilele ingaduite de Biserica. Si in fiecare seara spunem impreuna Paraclisul Maicii Domnului. Oare ne mintuim sufletele facind asa sau nu?
A intrebat si celalalt:
- Eu cu sotia mea cheltuim numai putini bani pentru cele necesare traiului, iar restul il impartim la saraci. Oare ne vom mintui prin aceasta?
Fara sa le raspunda, parintele a intrat in altar sa se roage. Dupa o vreme a iesit sa le raspunda la intrebari:
- Oare toata viata de familie a unui crestin se rezuma la post si la rostirea unui paraclis in fiecare zi? Nu. Sau se rezuma la milostenia data celor in nevoi? Nici asa, ca altfel unii sectanti ar fi mai bineplacuti lui Dumnezeu dcit drept-credinciosii. Sunt bune faptele voastre, si vor avea plata de la Dumnezeu, dar numai daca veti tine toate poruncile va veti mintui. Ca poate cineva sa faca mari nevointe, dar daca, de exemplu isi uraste vrajmasii, ura aceasta il poate duce in iad. Luati aminte!" (din Danion Vasile, Patericul mirenilor).