View Single Post
Vechi 20.03.2007, 18:51:41
nicoletajuravle's Avatar
nicoletajuravle nicoletajuravle is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Locație: prin vest
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
În prealabil postat de nicoletajuravle
un preot este parintele nostru spiritual,el ne ajuta ,ne indruma cand avem probleme necazuri ,ispite;in aceasta lume in care sunt si se fac atatea lucruri urate in care nu mai poti avea incredere in nimeni trebuie sa ai un duhovnic care sa fie aproape de sufletul tau sa te ajute sa sporesti in credinta sa-ti dea speranta,ei sunt cei care iti deschid drumul catre Dumnezeu catre cunoasterea Lui ,lucru esntial pt relatia personala pe care o ai cu Dumnezeu
De acord cu tine. Teoretic suna bine, iar practic esta cazul ideal.
Dar realitatea este, uneori, alta.
nu am spus lucrurile alea asa de fantezie am spus-o pt ca eu am un duhovnic si ma simt bine de fiecare data cnd ma duc la el ;cand ma spovedesc la el simt ca am o speranta la mantuire si viata cred ca despre asta este sa incercam prin tot ceea ce facem sa fim aproape de Dumnezeu sa ne mantuim,iar un rol important in asta il are preotul prin spovedanie.In Biblie se zice ce oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri si oricate veti dezlega pe pamant veti dezlega si in ceruri ,iar preotul este singurul in masura sa dezlege omul de pacat.Preotul are implicatii si in viata personala poate impiadica un om sa faca pacate de moarte (avort sinucidere)acum bineinteles ca si preotii sunt oameni mai fac greseli dar avem discernamant incat sa il alegem pe cel bun ,pe cel mai curat ca sa zic asa
Da, poate nu am gasit eu duhovnicul potrivit....
cateodata ma gandesc ca nici nu trebuie sa-l cauti ca Dumnezeu are grija sa ti-l dea pe cel care ti se potriveste cel mai bine, nu toti preoti sunt la fel unii sunt mai blanzi alti iti dau canoane si pt un gand rau, depinde de fiecare cum isi alege preotul iar daca ai ajuns la un preot mai "conservator" atunci ar trebui sa ramai la el ca nu e bine sa te muti de la unul mai aspru la altul mai bland pt ca acel preot nu vrea decat sa te ajute ;cred ca fiecaruia i se potriveste un anumit duhovnic ,
Reply With Quote