Subiect: Viata in pustie
View Single Post
Vechi 14.02.2010, 16:04:29
vali99 vali99 is offline
Member

Data înregistrării: 17.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de voxdei55 Vezi mesajul
INCEARCA tu reteta asta ca sa ne dai gata....

P Seraphim in cartea sa "Ortodoxia si religia viitorului" scrie intr-un capitol ce i-a povestit un parinte ieromonah rus: eram cu vaporul pe mare si la un moment dat, vaporul s-a defectat si ne-am oprit pe o insula. Capitanul vaporului, pina se repara defectiunea le-a propus sa faca o calatorie pina la un "pustnic" budist pe care il cunostea el. Ajungind acolo au gasit un om, stind turceste in fata unui foc si care se uita fix in foc, fara sa-i bage in seama. Ucenicul lui le-a adus scaunele si s-au asezat toti in fata pustnicului, de pertea cealalta a focului. La un moment dat ei vada cum dispare focul,padurea si apare apa si vaporul, ei incep sa se vada pe ei pe vapor. Pina si parintele ieromonah vedea acest lucru, dar la un moment dat parintele simte cum il apuca o neliniste si isi zise "ce caut eu aici? eu sunt calugar ortodox" si aducindu-si aminte cine este incepe sa zica rugaciunea lui IIsus "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul". Pe masura ce o zicea, incepea sa se linisteasca, vaporul a pierit din fata ochilor lui, la fel si marea si a inceput sa vada locul unde de fapt se aflau. Ceilalti in continuare comentau ce vedeau pe vapor. Continuind sa zisa rugaciunea la un moment dat budistul a zacut pe spate si "vedenia" s-a terminat pentru toti. Ucenicul se ridica si le spuse ca trebuie sa plece. Cu parere de rau s-au ridicat si au plecat. Dintr-un imbold calugarul s-a intors si s-a uitat la budist si i-a vazut privirea plina de ura atintita asupra lui. Abia in acel moment si-a dat seama a cui minune fusese aceasta, si-a dat seama ca de fapt budistul lucra cu puterea diavolului.
Reply With Quote