4. Daca postiti pentru certuri si judecati si-l bateti cu pumnii pe cel obidit,de ce-Mi aduceti Mie postul, asa cum o faceti astazi,ca vocea voastra sa se auda strigand?
5. Nu postul acesta l-am ales Eu,nici o astfel de zi in care omul sa-si necajeasca sufletul;
chiar daca-ti vei indoi gatul ca un carlig si chiar daca ai pune sub tine sac si cenusa,
nici chiar asa nu puteti pretinde ca postul vostru e primit.
6. Nu un astfel de post am ales Eu, zice Domnul;ci tu dezleaga orice legatura a nedreptatii,
dezleaga nodurile cu silnicie innodate,lasa-i liberi pe cei striviti in legaturi si rupe toate inscrisurile cu socoteli nedrepte.
7. Frange painea pentru cel flamand si adu-i in casa ta pe saracii fara adapost;daca vezi pe cineva gol, imbraca-l si nu-i trece cu vederea pe cei de un neam cu tine.
8. Atunci lumina ta se va deschide ca o dimineata si sanatatea ta curand va rasari
si dreptatea ta iti va merge inainte si slava lui Dumnezeu te va inconjura.
9. Atunci vei striga si Dumnezeu te va auzi, si'n timp ce tu inca graiesti, El va zice:
"Iata, Eu sunt aici". Daca tu te lepezi de ceea ce te tine legat si de mana ta cea hrapareata
si de cuvantul cartitor,
10. daca din inima ii vei da paine celui flamand si daca vei multumi sufletul necajit,atunci lumina ta va straluci in intuneric si intunericul tau va fi precum amiaza;
11. si Dumnezeul tau va fi cu tine pururea,iar tu te vei satura dupa cum iti pofteste sufletul
si oasele tale se vor ingrasa si vor fi ca o gradina bine adapata si ca un izvor a carui apa nu scade; si oasele tale ca iarba vor odrasli si se vor ingrasa si neamurile neamurilor vor mosteni.
ISAIA 58
|