View Single Post
Vechi 14.02.2010, 17:38:14
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Smile alta mica minune traita de mine

Si altceva, de care tocmai mi-am amintit acum:
cand am fost in Grecia, la man. Panaghia Malevi (cu icoana Maicii Domnului facatoare de minuni, izvoratoare de mir), am ramas acolo pt. o noapte, iar a 2-a zi cand sa plec, nu reuseam sa contactez taximetristul care ma transportase acolo in seara anterioara, sa-l rog sa vina sa ma duca iarasi pana in Tripoli, de unde urma sa iau autocarul inapoi pana in Atena etc. Credeam ca nu era semnal, dar de fapt eu terminasem creditul de pe tel., si aproape toti banii pe care-i avusesem la mine in numerar. Man. este situata relativ cam departe de 'civilizatie', aflata la niscaiva departare de cel mai apropiat oras, Tripoli etc si nu erau acolo nici bancomate, si nicaieri unde sa incerc sa suplimentez creditul tel. (nici conexiune la internet etc, dar nici nu aveam net pe mobil sau laptop la mine etc - nu stateam sa ma car si cu laptopul dupa mine, pana acolo, la manastire). Cu alte cuvinte, eram, dintr-o data, in 'pomul pomului', si niste sentimente de panica si neliniste incepeau sa mi se tot strecoare in minte. M-am rugat apoi putin sa gasesc transport si sa nu raman pe-acolo, si am facut cateva metanii la icoana miraculoasa a Maicii Domnului si la o alta icoana a Sf. Nectarie, care se afla afara, pe un iconostas/suport din lemn, undeva intr-un coltz, langa bisericutza veche, in curtea man. Apoi, in mod miraculos, una dintre maicile de acolo care vbeau engleza, a iesit si m-a intrebat daca am nevoie de transport, fiindca tocmai ce vbise dansa cu singura familie care venise acolo pt. niste pb., si numai ce se pregateau sa plece inapoi. Cineva din acea familie vbea si ceva engleza, cat de cat, caci eu nu stiam greceste aproape deloc... Initial, vroiau sa ma lase in cel mai apropiat oras, Tripoli, de unde urma ca eu sa astept sa prind autocarul pt. Atena (bine, cel putin, ca avusesem 'inspiratzia' de a-mi fi cumparat bilet dus-intors), dar s-au razgandit instantaneu, pe drum, caci si-au amintit ca trebuia ca si ei sa ajunga in Atena pt. ceva, si astfel m-au dus si pe mine cu ei pana acolo, unde m-au lasat intr-un loc f. convenabil, la o statie de metrou aproape de centru etc, dupa ce mi-au si explicat succint pe unde sa caut si sa gasesc acomodare la hoteluri mici si mai accesibile/ieftine ca pret s.a.m.d. Dar la metrou, ce te faci, ca nu aveam bani schimbati ca sa cumpar bilet pt. cele cateva statii pe care le aveam de parcurs pana sa gasesc un bancomat sau banca deschisa inca (fiindca si bancile inchisesera pana ce am ajuns eu in Atena, era si sambata, zi scurta etc). Iarasi, am 'nimerit' si acolo, un 'nene' functzionar-vanzator de bilete la ghiseu, de treaba (sau intr-o dispozitie ceva mai buna atunci, in acel moment, si care de asemenea stia engleza - lol), caci, dupa ce mi-a facut observatzie si m-a 'mushtruluit' un picutz pt. lipsa de organizare etc, mi-a oferit gratis biletul de metrou de care aveam nevoie si mi-a spus ca de data aceea sa-l consider cadou de la dansul etc (fie pomana dansului, oricum)...
De indata ce m-am rugat si atunci, lucrurile s-au aranjat 'ca de la sine', aproape pe negandite si in mod cu totul neasteptat!...
Reply With Quote