View Single Post
  #31  
Vechi 14.02.2010, 19:25:40
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 693
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Comuniunea Bisericii Ortodoxe nu s-a bazat niciodata pe calendar si acest lucru e foarte clar, daca stam sa ne gandim ca la inceput erau 4 feluri de tinere a Sarbatorii Invierii. Calendarul nu are darul separarii, calendarismul da.
Cu Sfantul Dionisie, Orientul si Occidentul au inceput praznuirea Sfantului Paste impreuna! Insa, papa grigorie in secolul 16 a schimbat si pascalia si calendarul! Patriarhii de atunci s'au unit si au anatemizat aceasta schimbare! Aceeasi schimbare a fost adoptata de BOR si alte Patriarhii!

Acest "calendarism" este defapt prima reactie la erezia ecumenista! Sau si tu crezi ca ecumenismul a inceput acu' 20, 30 de ani?


Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Atata vreme cat Sfantul Munte tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, atata vreme cat Patriarhia Ierusalimului tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, atat vreme cat Biserica Ortodoxa Rusa tine calendarul vechi dar e in comuniune cu BOR, eu nu vad decat ca unii s-au decis sa treaca de la ascultare la neascultare.
Atata vreme cat schimbarea calendarului a fost primul pas din erezia ecumenista, atata vreme cat Patriarhul Ecumenic, Patriarhia Moscovei, Patriarhul Ierusalimului si Patriarhul BOR propovaduiesc erezia ecumenista, prin intalniri unde Ortodoxia este numita sora romano-catolicismului, prin rugaciuni ecumenice, prin acorduri ERETICE, crestinii ortodocsi care tin la propria mantuire, se ingradesc de acesti eretici!

Ingradirea de acesti eretici numesti tu neascultare? Atunci numeste-l neascultator si schismatic pe Sfantul Maxim, pe Sfantul Marcu al Efesului, pe Sfantul Ipatie si toti ceilalti sfinti care n'au acceptat ereziile ierarhilor apostati!


Un fragment din viata Sfantului Isidor Pelusiotul:

După moartea lui Ioan Gură de Aur, a îndemnat prin scrisorile sale pe Sfîntul Chiril Alexandrinul - care a urmat după Teofil -, să scrie numele lui Ioan în tabla bisericească, ca a unui sfînt mărturisitor, care a pătimit pentru adevăr multe răutăți de la oamenii cei răi. A scris și lui Teodosie, împăratul, învățîndu-l să se îngrijească de pacea bisericească, și l-a îndemnat pe acela să adune în Efes al treilea sinod ecumenic contra rău-credincioșilor eretici. Era mare rîvnitor pentru dreapta credință și puternic luptător împotriva ereticilor, fiind gata a pătimi și a muri pentru credința cea dreaptă.

Aceasta este arătat din cuvintele lui, căci scriind către un Terasie, hulitorul, zice: "Te întreb pe tine, cel ce ne ocărăști pe noi și te arăți aspru judecător: de te-ar pune împăratul asupra cetății, ca să o păzești, iar tu ai vedea zidul surpîndu-se și sfărîmîndu-se, ca să se facă lesnicioasă intrarea vrăjmașilor în cetate, au doară n-ai sta împotrivă cu toate uneltele și armele, oprind spargerea zidului și nelăsînd intrarea vrăjmașilor? Aceasta ai face ca și cetatea și pe tine însuți să te poți apăra de vrăjmași, iar a ta credință și osîrdnică supunere să o arăți către împăratul. Dar nouă, pe care Dumnezeu ne-a pus dascăli Sfintei Sale Biserici, nu ni se cade să stăm cu tărie împotriva lui Arie, care, nu numai că a ridicat război asupra drept-credincioasei turme a lui Hristos, ci și pe mulți i-a pierdut? Eu pentru această pricină nu țin seamă de nici o primejdie, ci mai bine doresc aceasta, ca adică toate primejdiile să le pătimesc pentru dreapta credință".

Din aceste cuvinte ale sfîntului se vede rîvna lui pentru dreapta credință, dar și celelalte fapte bune ale lui le cunoaște fiecare, din scrisorile sale.

Last edited by Antoni0; 14.02.2010 at 19:36:01.