View Single Post
Vechi 14.02.2010, 19:50:47
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de idealist Vezi mesajul
Papa a mai venit odata in Romania(cel polonez Ioan al II-lea). A fost primit cred eu pentru ca la conducerea tarii erau greco-catolici(Corneliu Coposu stiu sigur), precum si Emil Constantinescu. Alianta CDR era fanatica pro occident pana la punctul de a fi pro-catolica.
A venit mineriada care desi reprimata, a constituit un scut pentru mentinerea ortodoxiei in Romania. Asa cum si castigarea razboiului de Uniunea Sovietica(cu toate efectele negative colaterale) a stopat expansiunea spre est a catolicismului.
Cred ca Papa nu trebuie sa vina in Romania.
Ce sa zic, mineriada a pazit de ortodoxie. Un grup de oameni manipulati, cu ciomege. Ce fel de idealist esti tu, frate?? :-(
Cand a venit papa Ioan Paul al doilea era Iliescu la putere, nu Coposu. Coposu nici nu a apucat sa fie la putere, ca a murit inainte.
Ce inseamna fanatic prooccident, pai in politica este vorba de ecomnomie si ce economie sa construiti in Romania, daca nu cea de tip occidental, care exista si in Romania inainte sa vina comunistii?
Dar in fine, hai sa nu intram in politica.
Cred ca venirea papei ar fi un lucru bun. De ce sa fie rau? Poate s-ar mai inblanzi spiritele si nui ne-am mai inversuna atata impotriva catolicilor.