Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 20.03.2007, 21:01:56
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

pt jeniffer

Credinta in divinatile ca simboluri ale unor realitati (ex Afrodita pentru frumusete etc) sunt diferita de credinta in Divinitate ca si creator al universului. Chiar daca in prezent noi nu mai avem un cult al zeitei x sau y nu negam principiul Fumosului ca principiu care defineste o o realitate. Cu siguranta nu o sa ai in casa un altar pentru Cupidaon sau Venus dar nu poti nega Iubirea (ca principiu, ca realitate in fond) Faptul ca nu mai avem nevoie de niste simboluri intermediare arata un salt/ dezvoltare al constiintei. Doar nu crezi ca diavolul are coada, e negru si te asteapta dupa colt sa te bage in cazanul cu smoala asa cum credeau bunici nostri dar ai constiinta perceperii raului (ca energie macar, ca manifestare pe care o intalnesti in realitate)Lipsa simbolurilor nu insemna disparitia realitatilor simbolizate de acestea.

Cuvantul Dumnezeu il poti privi ca un simbol pentru ideea de creatie si de creator. Existenta Creatorului nu este o iluzie ci este dovedita stiintific. Cele mai noi descoperiri stiintifice nu neaga ci confirma idei/teorii religioase (din biblie) Exemple concrete sunt: descoperirea ADN-ului, fizica cuantica etc. Poti citi o carte interesanta scrisa de doi fizicieni care argumenteaza prin stiinta valabilitatea unor texte biblice prvind formarea Universului ( cartea se numeste aproximativ: o teorie unificata a universului) Am scris aproximativ pentru ca am citit-o mai demult si nu mai stiu titlul exact.