Citat:
În prealabil postat de almaris
In ceea ce ma priveste, consider ca intoleranta religioasa este mai rea decat rasismul. In viziune, Domnul ii spune lui Petru "Ce a curatit Dumnezeu, sa nu numesti necurat", referindu-se la neamurile care trebuiau sa afle despre Evanghelie. La ce imi foloseste daca am primit Cuvantul curat si intorc spatele unui semen de al meu care a inteles altfel prin modul in care a fost crescut, educat etc. Eu nu vorbesc de unire a bisericilor, asa ceva nu se va realiza niciodata cu organizatiile pe care noi le stim, ci de felul cum relationam in viata noastra cu oamenii. Credeti ca rugaciunea Domnului in care spune "Eu vreau ca toti sa fie una" va ramane fara rezultate? Eu nu cred. Biserica lui Cristos este deja una, este formata din toti cei care si-au pus increderea in El, indiferent de felul cum au inteles si care slujesc pe Dumnezeu dupa puterea lor. Aceasta Biserica se numeste Biserica si atat, nu tine cont de rasa, natiune, aici se intra prin harul lui Dumnezeu, de aici incolo se ocupa El de fiecare. "Cine are pe Fiul, are viata"
|
Deci inteleg ca esti adeptul "Bisericii invizibile", a acelei teorii care zice ca de fapt nu exista o Biserica adevarata reala, toate sunt cam adevarate caci cei ce cred in Hristos nu cred in astfel de "granite" etc.
Din fericire noi stim ca Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, plini de Duh Sfant, nu prea gandesc asa. Incercam si noi sa ne tinem de gandirea lor, ca unii care fara calauza ratacim. Niciodata Sfintii Parinti nu au afirmat asa enormitate, si inca in mod public!
Trebuie sa vedem ca Biserica lui Hristos este teandrica (adica divino-umana), de aceea nu e doar o organizatie lumeasca, ci este condusa direct - nemijlocit - de Hristos, cu Care ne impartasim. Caci nu ma impartasesc din trupul episcopului, ci ma unesc direct cu Hristos. Si atunci cum pot sa cred ca nu-L am real pe Hristos? Cum pot sa relativizez plinatatea harica a Bisericii Ortodoxe, celei din care s-au rupt toate celelalte schisme?
Citat:
În prealabil postat de almaris
Datoria unui crestin nu e sa atraga atentia cu nimic, doar Dumnezeu deschide ochii, dar poti incerca si va iesi cearta, scandal, discutii care nu duc nicaieri. "Prin aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii, spune Domnul"
|
Sa facem o distinctie intre atragerea atentiei si marturisirea publica. Hristos nu ne cere doar rugaciune si fapte bune, ci si marturisirea credintei. De aceea zicem Crezul la Liturghie, caci unirea reala vine in unirea credintei.
Pacat intr-adevar ca la noi nu se citeste Synodiconul Ortodoxiei, care ar trebui citit in Duminica Ortodoxiei. Acela avea tocmai acest scop: sa intelegem ca cei care s-au separat de noi sunt in eroare si noi suntem in adevar, pentru ca am ramas in Hristos.
Imi doresc pentru Papa sa vina si sa se faca ortodox, adica sa caute mantuirea sincer, nu politic.