View Single Post
Vechi 15.02.2010, 10:35:16
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis Vezi mesajul
Doamne-ajuta!

Iata un alt gen de discurs. Fara duritati, fara soparle, fara minciuni. O mare bucurie sa va citesc. Pare paradoxal, dar nu e nimic contradictoriu. Sora draga, multumesc pentru cele scrise, chiar daca nu suntem de aceeasi parte in privinta Sf Arsenie Boca. Va respect punctul de vedere si va voi prinde in rugaciuni. Sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu Dumnezeu ne va lamuri pe amandoi.

In ceea ce priveste faptul ca ma gandesc si scriu despre Parintele Arsenie Boca raportandu-mi cuvintele la dansul ca la un sfant, va rog, nu luati aceasta ca un act de sminteala, ci ca unul de sinceritate si recunostinta. Nu pot sa vorbesc despre dansul cu alt apelativ atata vreme cat nu voi fi senil. Aveti dreptate in ceea ce scrieti, ca trebuie sa asteptam sa il faca Dumnezeu Sfant prin Sfanta Biserica. Repet, la modul general si in vremuri normale, asa e. In cazul meu este un act de marturisire. Sa nu spun ca parintele Arsenie Boca este sfant este ca si cum as trece pe langa sau as intra in biserica si m-as inchina, dar nu mi-as scoate palaria.

Sa stiti ca si eu am avut ceva umbre de indoiala dupa primele lecturi despre Sf Arsenie Boca. Nu ai cum sa nu iti pui anumite intrebari citind relatarile despre dansul. Dar, slava Domnului, am avut ocazia sa merg si sa vorbesc cu oameni de toate categoriile, care l-au cunoscut personal. La acestea s-au adaugat cele ce mi s-au intamplat mie, cele ce am citit despre Sfant si cele scrise chiar de dansul (atat cat am parcurs pana acum). Pot sa spun ca in cele scrise de altii sunt si cateva exagerari sau inflorituri. Este caracteristic imaginativului uman. Dar ele pot fi sesizate usor si nu sunt multe. Eu am incercat sa ma ghidez in incercarile mele de a afla pe "Bate si ti se va deschide". M-am rugat si am batut la toate usile la care timpul mi-a permis sa ajung. Am facut mii de km prin tara, am consumat ore peste ore de convorbiri telefonice. Am citit cat am putut pe aceasta tema si mai am de citit si de calatorit. Va spun aceasta pentru ca mi-as dori sa va raspund cu aceeasi sinceritate si caldura si pentru ca sa intelegeti ca eu chiar am vrut sa aflu. Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a oferit asa o sansa nemeritata si nesperata.

Deci, iertati-ma daca v-am suparat ca ii spun sfant, dar daca nu i-as spune asa as simti ca vorbesc cu jumatati. Azi, cand minciuna este regina absoluta a comunicarii, a nu marturisi, eu cred este pacat.

Inca o data, cu tot dragul, va felicit a fost o oaza de pace postarea de mai sus (un mic minus, poate doar pentru acel "bate campii").

Doamne-ajuta!
Eu am mare evlavie la parintele Arsenie .
Dupa ce am citit cartile dumnealui mi-am dat seama ca alta ar fi fost viata mea daca l-as fi cunoscut sau i-as fi citit cartile imediat dupa anii '90.
Nu mi-am pus prea multe intrebari in legatura cu sfintenia dumnealui ,dar daca stau si ma gandesc ,ca model de viata si propovaduire a ortodoxiei ar putea fi canonizat.
Sfantul Nicon de la man.Optina nu era vazator cu duhul ,dar pentru vietuirea lui a fost canonizat de biserica Rusa.
Faptul ca parintele Arsenie spunea in fata unor persoane ceea ce trebuia spus nu a fost un lucru gresit ,el spunea in functie de starea sufletesca a acelor persoane ,pentru indreptarea lor.
Doamne ajuta !