View Single Post
Vechi 15.02.2010, 17:18:28
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu inteleg niste lucruri:
1. Ce are religia cu invatamantul acasa, adica de ce se spune ca au fost prigoniti pentru ca sunt crestini, cand ei au emigrat numai ca sa nu dea copiii la scoala.
Si chiar daca-ar fi asa: exista vreo interdictie religioasa pentru scoala?

2. Ce pregatire au parintii ca le fie profesori? Exista sa diferente in invatamant intre diferitele geberatii. Eu am vazut aici: un adult nu mai poate a-si ajute copilul la scoala, pentru ca nu mai stie cum, sunt total alte sisteme.
In plus trebuie sa ai programa pentru fiecare materie si manuale.
Stiu parintii chiar de toate: sport, limbi straine, muzica, desen, etc. Eu nu cred.

3. Din ce traieste familia daca parintii stau sa faca scoala cu copiii? Ei mai lucreaza ceva?

Si nici eu nu sunt de acord cu home-schooling-ul din anumite puncte de vedere: izolare de copii, de competitie, de lume.
Daca acum ii tin sub clopot de sticla si numai cu parintii langa ei, cum se vor descurca mai departe in viata singuri, fara parinti? Cand peste tot este o lupta si vii in contact cu lumea (mai ales la serviciu). Si mai tarziu trebuie oricum sa faca o scoala, sa invete o profesie, sa studieze poate. Cum vor sa faca asta tot numai izolati de lume.
Care este scopul acestei izolari de fapt?

Exista o problema care ma face sa inteleg/accept home-schooling-ul. Sunt copii mai sensibili care au probleme de integrare, probleme cu profesorii si evaluarea cunostintelor (ascultat, dat lucrari, examene). Exista si multe nedreptati la scoala (pile, mobing, etc.).
Si totusi - este home-scholing-ul solutia si in acest caz? N-ar trebuie sa se rezolve aceste probleme din invatamant ca sa nu mai mearga copiii cu frica?

Oops! Cred ca vorbim de cazuri diferite: unii sunt in tara, vad ca apartin de o secta (care le interzice scoala normala?) si mai este un caz (sau mai multe, dar unul a socat lumea mai de curand) de familie de nemti care au emigrat in SUA si au primit si azil politic pe motic ca sunt crestini discriminati, si de fapt motivul este ca nu vor sa-si dea copiii la scoala.
Ma intreb ce ura trebuie sa fie pe scoala, ca sa te determine sa emigrezi, sa ataci propria ta tara, sa ai atatea probleme (tara noua, casa nou, mutata, limba nou, etc.). Chiar merita toate astea?
Reply With Quote