@Fani - poate ai dreptate.
Ca avem mai mult timp unul pentru altul? Asa o fi?
Problema este alta: avem surplus de afectiune, acel instinct matern/patern si ne lipseste cui sa dam acest surpuls. De aceea oamenii fara copii se dedica animalelor, sau plantelor, iar aceastea devin copiii lor.
Si lipseste activitatea de daruire, de ingrijire, un scop in viata. Pentru cine/ce traiesti pana la urma?
Si tot caut o explicatie pe care voi o tot dati: " femeile au alta misiune, chiar fara copii". Ei asta cauta eu.
Sa inteleg ce vroia Dumnezeu pentru noi? Ce alta misiune avem, cum sa ne mantuim noi in lipsa de copii (eu si asa am o problema in a percepe o mantuire dincolo de viata)? Exista un motiv si un rost pentru care nu avem copii, dar care este si ce putem face in loc.
Barbatii, cu sau fara copii au preotie, diaconie, alte slujbe in biserica, au politica, serviciu etc.
Noi, cei fara copii (mai ales femeile) ce putem face? Nici copii, nici in biserica, nici nicaieri.
Si cand spun copii, nu ma refer neaparat numai la cei naturali, dar multintre noi nici sa adoptam nu putem, nici fini, nimic.
Sunt multe de spus aici. In social nu poti ca si acolo iti trebuie niste referinte/exeprienta: n-ai copii, n-ai nu stiu ce hartie, etc.
Ma tot gandesc eu ca ceva trebuie sa ne dea in loc, Dumnezeu, dar ce?
Este o bucata de viata si familie lipsa. Daca nu ai nici bani, nu poti face nici altele. ca sunt oameni fara copii (din voia lor sau nu), care in schimb au cariere, bani multi si se pot ocupa de social, pot adopta (gen Madonna, sau Angelina si Brad Pitt, sau altii.
Si daca tot suntem crestini si mergem multa la biserica si ni se spune de mantuire, nu ar trebui tot in biserica sa gasim obiectul si sprijinul?
|