View Single Post
Vechi 15.02.2010, 16:43:15
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu inteleg niste lucruri:
1. Ce are religia cu invatamantul acasa, adica de ce se spune ca au fost prigoniti pentru ca sunt crestini, cand ei au emigrat numai ca sa nu dea copiii la scoala.
Si chiar daca-ar fi asa: exista vreo interdictie religioasa pentru scoala?
Nu ar avea, insa unii pot considera ca are...si ma gandesc ca opteaza pentru aceasta varianta, pentru a-i feri de anturaje nepotrivite, de exemple negative si considera ca pot tria fluxul de informatie asupra copiilor lor...asta e parerea mea.

In campusurile anumitor denominatiuni ( eu stiu de unul adventist cel putin..si mai sunt si alea Amish) exista aceasta tendinta de a face scoala numai in cadrul comunitatii lor...la fel ca si petrecerea timpului liber.
Citat:
2. Ce pregatire au parintii ca le fie profesori? Exista sa diferente in invatamant intre diferitele geberatii. Eu am vazut aici: un adult nu mai poate a-si ajute copilul la scoala, pentru ca nu mai stie cum, sunt total alte sisteme.
In plus trebuie sa ai programa pentru fiecare materie si manuale.
Stiu parintii chiar de toate: sport, limbi straine, muzica, desen, etc. Eu nu cred.
Pai probabil ca chiar au, cel putin cei care considera ca e o metoda buna pentru ai lor copii...si dupa cum ai putut vedea mai sus, mai apeleaza si la profesori pentru anumite discipline la care ei nu se pricep.

Citat:
3. Din ce traieste familia daca parintii stau sa faca scoala cu copiii? Ei mai lucreaza ceva?
Pai daca tatal e pastor si mama casnica( posibil)...probabil ca au din ce trai...hihihi!

Citat:
Si nici eu nu sunt de acord cu home-schooling-ul din anumite puncte de vedere: izolare de copii, de competitie, de lume.
Daca acum ii tin sub clopot de sticla si numai cu parintii langa ei, cum se vor descurca mai departe in viata singuri, fara parinti? Cand peste tot este o lupta si vii in contact cu lumea (mai ales la serviciu). Si mai tarziu trebuie oricum sa faca o scoala, sa invete o profesie, sa studieze poate. Cum vor sa faca asta tot numai izolati de lume.
Care este scopul acestei izolari de fapt?
Exact, insa daca vorbim despre sectari...ei controleaza cam toate aceste aspecte, astfel incat copiii nu prea au acces la ce nu li se da voie...fie ca e mai directa sau mai mascata strategia.

Si eu vad competitia ca fiind ceva pozitiv, si astfel copilul chiar isi poate dezvolta personalitatea, poate fi motivat sa depuna mai mult efort pentru a-si depasi anumite limite, analiza situatii, percepe ce lacune are si ce ar mai avea de facut in plus fata de ceea ce face, motivat de asemenea de calificativele date de profesor...

Eu recunosc, daca luam o nota proasta...imi pierea tot interesul pentru disciplina respectiva si incepeam sa il antipatizez si pe profesor, insa si cand luam cea mai mare nota, sau tratam subiectele cel mai bine din clasa...prindeam aripi!!!
Citat:
Exista o problema care ma face sa inteleg/accept home-schooling-ul. Sunt copii mai sensibili care au probleme de integrare, probleme cu profesorii si evaluarea cunostintelor (ascultat, dat lucrari, examene). Exista si multe nedreptati la scoala (pile, mobing, etc.).
Si totusi - este home-scholing-ul solutia si in acest caz? N-ar trebuie sa se rezolve aceste probleme din invatamant ca sa nu mai mearga copiii cu frica?
Pai copiii sensibili poate ca tocmai fiind integrati in societate au reusit de-a lungul timpului sa devina mai puternici, sa se integreze...sa socializeze, ca daca ar fi tinuti in casa...zau daca eu as vedea vreo rezolvare!! Singura metoda e sa se incerce pe cat posibil sa li se dea o educatie sanatoasa, sa poata avea o notiune despre ce e bine si ce nu, deci o baza...si cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi capabil sa ia viata in piept!

Oricum ar fi, parintii nu te pot invata tot ce se poate, pentru ca si noi mai trebuie sa luam decizii, si inca de mici, confruntandu-ne cu diferite situatii...sa ne rezolvam defectele, sa le constientizam, si asta cel mai bine se realizeaza in cadrul unui colectiv, socializand cu diferite caractere...asa se invata viata!
Reply With Quote