Eu nu cred ca asa ar trebui sa vedem lucrurile: femeia are copiii si e de ajuns. De asta si numai de asta a lasat-o Dumnezeu.
Femeia poate sa mai faca si alte lucruri pe pamant.
Nu sunt de acord nici cu inversarea rolurilor: barbatul sa stea acasa la cratita si cu pruncii, iar femeia sa dea in branci. Sunt lucruri care sunt ale femeii si unele ale barbatului. Clar.
Dar nu e buna imparteala lor.
@glykys: a canta la strana si a citi in biserica poate fi facut de biserica. Este o atributie feminina. Si nu e vorba (in ceea ce spune Dorina si spun si eu) sa fii mai presus de altii, ci sa ai locul tau in biserica. Si sunt niste ocupatii in care poti sa te implici, sa faci ceva. Iar este vorba de talantul fiecaruia (talent muzical, dictie la citit).
Nu se poate ca numai barbatii sa fie in biserica peste tot (strana, altar, comitet, citit, diacon, etc., iar femeia sa fie prigonita: nu sta acolo, nu intra in ziua de, nu citi, nu intra in altar, nu si nu si nu.
Biserica n-a fost lasata numai pentru barbat. Asta este problema.
Si in alte religii/confesiuni exista lucruri pe care le face numai femeia ( se ocupa de femei in cadrul religiei respective, de copii, etc., nu stiu exact).
|