Citat:
În prealabil postat de omulet
Pe de alta parte, el a fost de multe ori in Romania si manastirea in care este tine de Mitropolia romana.
Si eu cred ca de multe ori saracia tine oamenii in Biserica. Insa parerea mea este ca acest lucru este tragic. Caci de multe ori e o credinta de nevoie, nu de voie. Drept dovada, atunci cand o duc mai bine, aceeasi oameni carea pana mai ieri erau saraci si umpleau bisericile, nu prea mai dau pe acolo.
|
Da, de acord, insa este o mare diferenta intre a veni ca vizitator, turist pe la minastiri, cu mese, vizite, slujbe exemplare,etc si perspectiva UNICA pe care ar capata-o daca ar sluji, asa, vre-o 6 luni sau un an la o minastire mai modesta sa participe cu fratii la Miezonoptica pina pe la 2 dimineata, citind la lumina luminarii reflectata in aparatoarea din tabla, si sa manince brinza si mamaliga cu taranii.
Faptul ca NOI credem ca este tragic sau nu ca Ortodoxia este in legatura organica cu spiritul saraciei este PROBLEMA NOASTRA,care este de fapt ratacirea mintii noastre si care nu are nimic de a face cu Pronia Dumnezeiasca.