15.02.2010, 18:58:37
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu nu cred ca asa ar trebui sa vedem lucrurile: femeia are copiii si e de ajuns. De asta si numai de asta a lasat-o Dumnezeu.
Femeia poate sa mai faca si alte lucruri pe pamant.
Nu sunt de acord nici cu inversarea rolurilor: barbatul sa stea acasa la cratita si cu pruncii, iar femeia sa dea in branci. Sunt lucruri care sunt ale femeii si unele ale barbatului. Clar.
Dar nu e buna imparteala lor.
@glykys: a canta la strana si a citi in biserica poate fi facut de biserica. Este o atributie feminina. Si nu e vorba (in ceea ce spune Dorina si spun si eu) sa fii mai presus de altii, ci sa ai locul tau in biserica. Si sunt niste ocupatii in care poti sa te implici, sa faci ceva. Iar este vorba de talantul fiecaruia (talent muzical, dictie la citit).
Nu se poate ca numai barbatii sa fie in biserica peste tot (strana, altar, comitet, citit, diacon, etc., iar femeia sa fie prigonita: nu sta acolo, nu intra in ziua de, nu citi, nu intra in altar, nu si nu si nu.
Biserica n-a fost lasata numai pentru barbat. Asta este problema.
Si in alte religii/confesiuni exista lucruri pe care le face numai femeia ( se ocupa de femei in cadrul religiei respective, de copii, etc., nu stiu exact).
|
ce intelegi prin biserica?biserica nu e doar cler [preoti diacani si episcopi].biserica este comunitatea tuturor celor ce marurisesc aceeasi credinta. in biserica se savirsesc mai multe activitati pt cei ce vor sa participe la ele unii mai motivati decit altii. nu ai copii ? sunt multi copii abandonati ce asteapta sa fie adoptati sau luati in plasament.asa cum scrie frumos si "calio" sunt multe pe care le poti face dar depinde totul de tine .astazi biserica nu se mai poate ocupa de toate aspectele vietii asa cum era in perioada primara acum sunt legi civile care o ingradesc si apoi mai sunt si impedimente financiare cu care se confrunta .daca in biserica se zice femeia sa se supuna barbatului o in deamna sao faca din dragoste si barbatul care nu intelege asa e ingust la minte pt ca biserica il indeamna sa=si iubeasca femeia ca pe sine nu sa o trateze ca pe o sluga .biserca nu discrimineaza ci oamenii sunt cei care denatureaza mesajul ei
|