Citat:
În prealabil postat de Clausemi
Citat:
În prealabil postat de irina77
Daca vorbim de parerea ta personala e altceva. Dar suna foarte ciudat sa spui "95% din preoti si calugari nu sunt buni", mai ales ca recunoaste, intr-o viata de om, oricat ai calatori nu-ti poti face o impresie exhaustiva. In rest, toate cele bune.
|
Draga mea a fost parerea mea absolut personala si subiectiva...in rest,multumesc asemeni. :)
|
Întrebare: Ortodocșii au avut foarte mult de suferit de pe urma invaziilor păgâne. De ce la noi, românii, rădăcinile creștine au fost atât de adânci, încât am putut supraviețui și evita musulmanizarea, cu toate că am fost sub ocupația otomană atâta vreme?
Răspuns: Aceste lucruri țin de pronia Dumnezeiască, unde mintea omului nu poate pătrunde. Noi nu știm de ce Dumnezeu a trimis pe Apostolul Său Andrei ca să predice în Bazinul Balcanic, nu știm nici de ce ne-a dat domnitori sfinți, precum Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Constantin Brîncoveanu. Ceea ce știm noi este că Dumnezeu nu a părăsit poporul acesta și l-a umplut de-a lungul vremurilor de toate darurile și milele Sale. Trebuie să știți că și în ziua de azi
poporul român, care nu este un popor numeros, are cei mai mulți călugări din lume, mai mulți decât rușii, iar călugării reprezintă starea Bisericii unui popor. Desigur,
există și multe căderi și slăbiciuni, dar ele sunt firești.
Pe toate acestea le depășim prin Hristos și în Hristos, Care ne-a arătat că este în mijlocul acestui popor, de altfel precum este în mijlocul tuturor celor care Îl cheamă și ascultă cuvintele Lui.
Ieromonahul Savatie Bastovoi