View Single Post
Vechi 15.02.2010, 20:32:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pai si daca altul iti face rau,chiar sfant de ai fi,nu trebuie sa ierti?
Vine cineva si iti da in cap in chilie,nu este aceiasi iertare?Nu trebuie sa iti invingi instinctul de autoconservare,dorinta de viata,ca sa zici 'Iarta-i Doamne caci nu stiu ce fac'.
Si pina sa ajungem la aceea nepatimire,in care sa nu mai fie nevoie de iertare(desi eu cred ca si atunci tot iertare fata de toti simitim), noi,oamenii nu trebuie sa ne iertam unii pe altii?
De ce atatea complicatii,si nu luam lucrurile simplu,asa cum au fost rostite?
Nu ca ar fi simple,caci nu eu am zis sa iertam ci Domnul.Ba chiar a pus iertarea sa catre noi,ca o conditie ca noi intre noi sa ne iertam.
Dar daca noi astia mici nu ne iertam,pentru ca ar fi ceva mult prea abstract si de neatins,cum sa mai ierte cei care nu au nici macar un dram de credinta?

Sa implinim deci porunca lui Hristos,asa cum El ne-a cerut-o
Complicatile vin atunci cand trebiue sa aplicam in practica cele atat bine stiute si rostite de tine , pentru-ca la teorie nimeni nu ne-ntrece . . ! Poate o sa te miri , dar am intalnit oameni mult mai iertatori decat cei ce se bat in piept cu a lor credinta, pentru ca mult conteaza si cei sapte ani de acasa si nu numai . Eu am vrut , dar vad ca nu ai inteles , sa-ti explic in scurtul nostru dialog , ca iertarea ramane o simpla lozinca si atat , de nu ne vom invinge mandria din noi pentru ca smerenia cea mult pomenita ( teoretic ) sa devina modul nostru de a trai , de a respira , de a gandi , de a trai . . . Te rog sa ma crezi ca tratezi extrem de simplist problema , pur teoretic , spunand ca asa a zis Domnul , sau ca asa trebuie sa facem pentru a implini porunca lui Hristos . . . Asta stie si un copil de clasa a doua a raspunde la ora de religie , dar de-l intrebi care este calea pentru a ajunge la o astfel de desavarsire ( normalitate ) , nu va sti ce sa raspunda . Draga Iustin nu aiuerea in tramvai am postat la pagina 9 " CUNOASTEREA CA PREMIZA A IUBIRII " ! ! ! Regret din tot sufletul ca nu ai inteles nimic , sau aproape nimic ! Doamne ajuta !

Last edited by cristiboss56; 15.02.2010 at 20:35:00.
Reply With Quote