View Single Post
Vechi 15.02.2010, 22:34:41
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Trebuie sa te deschizi Lui. Rugaciunea e o forma de a te deschide, de a-ti arata dispozitia de a-L sluji.

Daca exista e logic ca se preocupa de noi, altfel nu ne-ar fi creat.
de unde stii ca doreste sa fie slujit? de ce trebuie sa ii atribui acest tip de personalitate umana, aceasta mentalitate tiranica "ma slujiti, iar daca nu ardeti in iad" de unde stii ca in primul plan in ochii divinitatii nu sunt faptele morale si nu credinta sau slujirea.

problema pe care o am cu divinitatea de tip crestina sau musulmana este ca cere mai intai supunerea si apoi conduita morala. de unde stii ca divinitatea are gandirea aceasta? pana la urma vorbim de CREATOR, nu de un dictator sangeros.

a doua problema, daca intr-adevar divinitatea ar avea acest tip de gandire (desi mi se pare absurd, si vreau sa-mi demonstrezi cum ajungi la concluzia aceasta fara carti sfinte) de ce ar trebui sa i ne supunem? de frica? o sa-mi zici probabil " pai pentru ca ne-a creat, este parintele nostru" si anticipand acest lucru te intreb, parintii tai te trateaza ca pe un sclav, te ameninta cu moartea daca nu ingenunchezi in fata lor (in cazul divinitatii cu focul etern)
ai putea sa-mi zici "pentru ca este atototputernic"...dar prin acest lucru ar insemna sa ne inchinam de frica, si as putea sa dau exemplu multotr oameni din istorie care au acceptat tacit dictatura unora precum Mao, Hitler, Stalin de frica mortii.

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."