View Single Post
Vechi 15.02.2010, 23:46:21
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andra_forscorpio Vezi mesajul
Eu am dat un exemplu daca voi chiar nu credeti in Dumnezeu, nu il considerati pacat, nu considerati nimic ca fiind pacat. O vorba am pentru tine...omul este mai mare daca sta in genunchi decat daca sta in picioare...asa ca pune-te in genunchi si roaga-te si vei fi mai mare decat noi toti !!!! Nu mai cauta argumente contra lui Dumnezeu, cauta raspunsul pe care inca nu l-ai gasit pentru ca in starea in care te afli esti foarte departe de adevar ! Nu mi-as omora parintii pentru ca ei mi-au dat viata cu ajutorul lui Dumnezeu. Dar pe tine ce te opreste sa o faci ? Ca doar pentru tine nu exista pacat ! Imi vei spune poi ei mi-au dat viata, nu am de ce sa ii omor ! Si vei simti in tine primul lucru dat de Dumnezeu IUBIREA ! Si iubirea o negi?... Si natura o negi? Natura e insasi Dumnezeu !!! Oriunde mergi, oriunde privesti il vezi pe Dumnezeu dar esti prea incuiat in gandurile tale cele rele ca sa iti dai seama de asta ! Doamne ajuta !
poti sa ne explici ce intelegi prin pacat? din punctul meu de vedere binele si raul sunt oarecum relative si depind de foarte multi factori. o sa dau un exemplu ca sa intelegi ce vreau sa spun:

Sa zicem ca la stiri aflam ca o fata X in varsta de 15 ani isi omoara in mod violent tatal. avand aceste informatii ce concluzie tragi? X reprezinta raul (negru), cu mintea intunecita de diavol sa zicem, iar tatal victima nevinovata.

peste 10 zile afli noi amanunte. Tatal lui X era un betiv violent care isi batea violent sotia si fiica si o supunea pe cea din urma maltratarilor sexuale. in seara fatidica X a rabufnind nemai rezistand abuzurile si si-a ucis tatal.

crima este clar condamnabila, dar raul (negru) se transforma intr-o forma ambigua de gri.
si asa vad eu viata, nu este separata in alb si negru, in bine si rau, ci in nuante de gri.

de altfel intreg conceptul de Dumnezeu si diavol mi se pare stupid, ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca Dumnezeu l-a creat (conform traditiei crestine) pe diavol deci prin asta a dat nastere raului suprem. halal benevolenta divina......

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."

Last edited by Dex53; 15.02.2010 at 23:48:52.