Citat:
Īn prealabil postat de alex190
imi poate explica cineva de ce unui calugar i se permite sa aiba parul lung,in timp ce unei calugarite, nu?
si de ce unui preot/calugar i te poti spovedi,in timp ce unei calugarite,nu?
|
Dar cine a spus ca unei calugarite nu i se permite?...din contra.Eu am intalnit cu ani in urma o calugarita foarte batrana care avea parul atat de lung ca-i iesea din mantie si asta se vedea doar cand mergea la Impartasit...atunci mergea la Biserica sustinuta de ucenica ei si era imbracata cu toate hainele de la calugarie iar parul nu-l strangea ca de obicei ci il lasa despletit pe sub haine...dar era atat de lung ca ucenica ei era foarte atenta sa nu i-l calce...
Unui preot te poti spovedi chiar daca este si calugar,insa unui simplu calugar nu te poti spovedi pt ca nu e acelasi lucru preotul cu calugarul...cu atat mai mult o calugarita...acestora doar te poti destainui...spovedania inseamna marturisirea pacatelor si obtinerea iertarii iar aceasta se face prin punerea mainii si formula spusa de preot...aici avem de-a face cu una din cele 7 Sf.Taine ale Bisericii si numai episcopul si preotul care a primit binecuvantarea sa fie duhovnic o poate face.