Citat:
De unde stii tu câti ani are Pamântul? Ai participat la momentul aparitiei lui? Te bazezi numai pe elementele materiale care pasamite ar arata aceasta vechime. Tu daca vezi un spectacol de teatru crezi ca personajele de acolo si decorurile reprezinta ceva adevarat?
|
Stiu asta datorita multiplelor metode de datare, ale caror rezultate converg.
El de unde stie ca are 6000 de ani, a participat la momentul aparitiei lui?
Ce alte dovezi, nemateriale, se pot aduce in discutie?
Citat:
Tot credinta, convingere e.
|
Convingere bazata pe dovezi e un lucru. Credinta in lipsa dovezilor e cu totul altceva. Cum poti sa le consideri echivalente?
Citat:
În cazul Ortodoxiei, încearca sa întelegi ca BO a existat paralel si anterior Bibliei.
|
Explica, te rog.
Citat:
NT e opus VT în privinta moralei si se considera ca VT nu reprezinta adevarul ci o umbra a adevarului.
|
Cum vine asta, "umbra a adevarului"? Este sau nu acelasi dumnezeu? Nu mai inventa scuze.
Citat:
gandurile asa cum vin, asa pleaca, nu trebuie sa se materialize, cum se intampla poate la sectari si atei.
|
Presupun ca atunci cand vorbesti despre gandurile care se materializeaza la "atei si sectari" te referi la alea urate, care duc la crime, violuri, etc.
De curiozitate, cam cati detinuti din cei aflati in inchisorile din Romania crezi ca sunt atei, si cati ortodocsi?
Citat:
cred ca si un ateu are sentimentul de vinovatie, daca nu-l are atunci e nasol, deja nu mai este uman.
|
Ec u totul altceva sa te simti vinovat intr-un sistem moral bazat pe observatie empirica, si cu totul altul e sentimentul de vinovatie dat de religie. De exemplu, nu m-am simtit vreodata vinovat ca m-am sarutat cu o fata, cu toate ca, dupa parerea unor ortodocsi, as fi pacatuit.
Citat:
Oamenii sunt speriati, stresati si dau semne de nervozitate atunci cand nu cunosc raspunsul la intrebarile si problemele lor.
|
Si ti se pare normal sa cautam raspunsurile, sau sa acceptam niste raspunsuri pe nemestecate doar ca sa spunem ca le avem?
Citat:
atat de aberant si lipsit de inteligenta sa fii ateu
|
Statisticile te contrazic.
Citat:
VT reflecta nivelul de nestiinta al evreilor si repet, nu este vorba de advear.
|
Deci dzeu a omorat sau nu pe oamenii din VT?
Citat:
Adevarul este în NT dar nici acolo nu trebuie luat cuvânt cu cuvânt.
|
Am inteles. Cat de comod, nu-i asa?
Citat:
Frate..dar voi,ateii dintr-o lista de peste 10.000 de minuni la ortodoxi(moaste,icoaen facatoare de minuni cu sute de martori,Sfanta Lumina,Intoarcerea Iordanului,puterea ascetilor ce traiesc in munti,in pustie ani intregi fara a avea nevoie de un doctor sau altceva),le ignorati pe toate...deci noi avem sanse 99,(9)% sa ne inselam dupa spusele tale..voi 100%, ca nu credeti in nici o minune...La cine e adevarul frate?
|
Avand in vedere ca toate religiile de pe pamantul asta se lauda cu "minuni", crezi ca sunt toate adevarate?
Si daca afirmi ca doar alea ortodoxe sunt adevarate, pe ce te bazezi cand faci afirmatia asta?
Citat:
Argumentele sunt de prisos
|
Aha. Deci ne faci prosti pe fata, si nu ti se pare normal sa iti argumentezi afirmatia. Foarte politicos.
Citat:
Citisem chiar ieri postarile lui inorog ... :))
|
Shhh. Nu zi de Inorog, Traditie1 a fondat deja un fac club