În prealabil postat de vsovivi
Întâi mă întreb de ce nu vrei să înțelegi? oare nu ți-am zis că nu poți să-mi spui mie voastră? (pluralul fals cu referire la pucioși ori la sectanți ori cine știe la cine) decât dacă te referi la mine singur împreună cu sfânta Treime cu toți sfinții Ei, și firește împreună cu ceilalți păcătoși ca și mine care sunt împreună cu mine în inima mea (apropiați, frați, dușmani, străini...).
Păi ei, sărmanii, bine că mai mișcă, fiindcă puțini au rezistat sub strivirea cizmelor eretelui, și puțini au mai rămas cu noi fiindcă mulți au trecut la Domnul, chemați spre odihna veșnică, așa că noi cei mulți am rămas singuri fără de păstori.
Dar sunt mulți dreptcredincioși, multe nane și moși buni și blânzi, multe babe statornice și simpatice, multe cucernice credincioase neluate în seamă dar care își fac datoria lor înaintea Domnului...
Sau tu ai fi vrut să-i fi amintit eu pe toți? poi da, și eu aș fi vrut, dar îi știe doar Domnul pe toți că au fost și sunt mulți creștini și sfinți cunoscuți și necunoscuți, duhovnici mai mici sau mai mari, pe pământurile noastre binecuvântate, dar nu are sens să-i amintesc eu căci oricum nu ar fi considerate cuvintele mele decât slavă deșartă căci nu mărturisirea mea este duhul proorociei ci mărturisirea lui Hristos, mărturia Duhului, mărturia lui Dumnezeu... deci o să răzbată cândva mărturia Domnului printre nămeți, prin orice i se va pune înainte ca să nu spună ci să tacă... iar dacă Apostolii vor tăcea, atunci pietrele vor zghiera, și puterea lui Dumnezeu tot se va manifesta, se va vedea cândva.
Deci mă iartă dacă am amintit doar pe doi trei care mai mișcă... ei mișcă, mișcă, dar nu mișcă-n front, ci stau pe poziție și sunt pregătiți de asalt, căci numai cu asalt se ia Împărăția Cerurilor...
„Noi” stăm în cetatea Clujului, și prin Crișana, așa că pe aici pot să te asigur că preoții de mir sau arhiereii sunt ca pita lui Dumnezeu, deci aceștia ascultă de Hristos că i-am studiat, sunt preoți buni, că am urmărit destui, deci iată că ar fi cine... să ducă mai departe turma Domnului și nu a lor... căci și ei sunt ai Domnului...
Ți-am spus că eu nu știu ce fac sfinții din Sfânta Cetate a Noului Ierusalim că eu sunt un mic-mare păcătos mirean din poBOR, nu i-am întâlnit decât că mai ascult câte un fișier audio sau mai citesc pe sărite din Cuvântul lui Dumnezeu, deci astfel sunt împreună cu ei, că încerc să mai „fur” câteceva de pe la ei ca să plinesc/trăiesc în viața mea, deci nu știu ce se intenționează cu Athosul, cu rușii, cu grecii, cu ucrainienii... dar eu știam că nu mai există la Hristos tot felul de neamuri și de popoare ci la Dumnezeu este un singur popor dreptcredincios și dreptslăvitor, este poporul Israelului cel Nou, este poporul oamenilor născuți de sus, este poporul creștinilor români, căci orice neam ar fi credinciosul, dacă Îl primește pe Cuvântul lui Dumnezeu, atunci este român, așa cum Iov și Daniel și Simeon și Petru și Pavel și Mihail și Gavriil sunt creștini și români. Deci cred că nu lasă Dumnezeu pe nimeni alungat din rai ci pe toți îi cheamă ca întorcându-se din păcat să nu moară căci nu vrea BOR moartea păcătosului... să piară ci să se întoarcă și să fie viu.
Poate că sunt invidioși, dar David sau Solomon n-ar fi căci ei iubeau pe Domnul căci pentru El au zidit Cetatea și Templul Ierusalimului cel vechi, al sacrificiului, al pătimirii, dar acest Nou Ierusalim este al Slavei lui Dumnezeu, căci este începătură a Slavei lui Dumnezeu în Cer și pe Pământ...
iar ascultarea... oare de cine asculta proorocul Iona, proorocul Natan, proorocul Samuel, proorocul Agheu și proorcul Moise? ascultau ei de faraon sau de Domnul? dar atunci sf. Ioan Botezătorul de Cine asculta? de vedeniile din pustie sau de Dumnezeu? dar ca să nu vă smintiți ori să vă tot poticniți mereu, păi din anul 1955 lucrarea asta a fost binecuvîntată mereu de Arhierei și de Sfinți, mai ales de aceia din Ceruri și au fost binecuvintate și unse toate cele 7 Trâmbițe Apocaliptice, dar ungerea este Tainică, după rânduiala cea veșnică a lui Melchisedec... dar oare pe cine și ce a binecuvântat Melchisedec? și în numele Cui?...
păi să facem roade vrednice de pocăința noastră și atunci putem fi siguri și sta liniștiți căci sigur ajută... dar altfel... degeba ne îngâmfăm în inima noastră că avem tată mare, pe Avraam sau pe BOR sau BNI, sau Athosul că Dumnezeu și din pietrele acestea poate să ridice fii lui Avraam, lui BOR, lui BNI sau Athosului... că îngâfarea din noi, din mine, vine din pismă și minciună și răutate și necredință, și astfel drept tată îl avem pe tatăl minciunii și pe mamona omida... iar roadele crapă burdufurile vechi prin cusătuara peticelor de postav nou și curge afară tot vinul cel bun, vinul cel mai nou și cel mai bun...
poate sluji cineva la doi stăpâni și să nu supere pe niciunul? deci cum o să slujim atunci și pântecului dar și Cezarului? sau unii slujesc la toți demonii exact ca la un singur stăpân și atunci se mai miră că de ce cad în îngâmfare și necredință prin pofte... (io-s ăla care mă mir de mine, ca să câștig slavă de la oameni firește, căci altfel pentru ce să nu slujești din dragoste Domnului? sau ți-o fi făcut rău și rele Hristos? păi El ne face mereu bine iar noi Îi răsplătim cu spini și mărăcini și scorpioni și cu răzbunări prin desfrânări aristocratictice... că porcul moare de grija altuia și de prea multe satisfacții, că mămica prea ne-a obișnuit numai cu plăceri și cocoșloșeli, dar ia să vedem ce credeți că o să zică Lazăr, cel ce era plin de bube și de foame, despre noi când s-o uită la noi de sus, din sânul lui Avraam?)
|