postul
Dragii mei
Eu tin posturile de peste 10 ani si e cam greu sa ma feresc ca ceilalti sa nu afle ca tin post, mai ales ca lucrez in acelasi loc de 11 ani. Lumea stie ca tin post si nu li se mai pare ciudat mai ales ca traim intr-o tara ordodoxa. Si au incep sa tina postul cu mine, fiecare in anumite perioade mai ales in postul Craciunului.
Din an in an am incercat sa tin postul din ce in ce mai bine, sa nu mananc cu ulei in postul Pastelui, apoi sa nu mananc luni si marti in prima saptamana din post decat seara paine si apa, incerc de fiecare data sa fac mai mult, mai bine. Cu fiecare an postul pare din ce in ce mai scurt, nu mai simt ca fac o nevointa.
Asta pot eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa fac si trebuie sa spun ca mai greu merge cu rugaciunea, nu ma rog cat ar trebui.
Nu ma intereseaza ca sunt preoti care nu tin post, sau care fumeaza. Nu e bine sa-i judecam, noi trebuie sa facem ce stim ca e bine. Ei se pot spovedi de aceste pacate si sa fie iertati, iar noi sa-i judecam in continuare si sa ramanem cu pacatul judecarii. Pentru mine faptul ca ma dezleaga de pacate si imi dau voie sa ma impartasesc este suficient.
Cu drag.
|