View Single Post
Vechi 16.02.2010, 18:39:43
OmuBun
Guest

Implicit

Imi pare rau de ceea ce vad si intr-o asa situatie, numai in locul omului asta sa nu fim! Mi se pare o grea incercare a vietii, axata pe doua extreme definitorii: pe de o parte, tentatia misionara, care atarna greu la talantii mantuirii sufletului (desi... e usor a spune preot, dar oare cati isi duc cu adevarat crucea apostolatului?), iar pe de alta parte, ironia cu totul penibila de a nu oferi nimic, intr-o perioada coplesita de mercantilism, dar si de crize financiare si intr-o lume, daca nu ostila, daca nu satula de secte si religii care mai "super" decat altele, daca nu golita pe dinauntru de bucuria unor bune relatii inter-umane (multumita guvernelor care s-au perindat, acum nimeni nu mai e cu nimeni, ne inselam unii pe altii, e o goana stranie pentru supravietuire si o groaza bolnava de perspectiva saraciei, nicidecum de perspectiva nemantuirii...), daca nu... daca nu... Atatea "daca nu" ca iti cam piere cheful sa te mai gandesti la ce urmeaza... Si, da, urmeaza adevaratul "fiasco"... Romania, are multe lipsuri, dar traditia ortodoxa mi se pare ca e stabila si in largul ei. O eventuala tentativa precum cea de mai sus, din partea unui biet incepator lipsit de orice resurse, dar facandu-se trimitere la primii apostoli si purtatori ai Cuvantului Lui Hristos... mi se pare nu doar trist, ci tragic! Nu credeam ca in sanul bisericii (indiferent de rit pana la urma) se pot face glume atat de sinistre, ca sa nu mai vorbim de modul cum poate fi manipulat un tanar vlastar!...
Dar poate n-am inteles eu bine, poate m-am inselat intr-un fel, poate fac aceeasi greseala pe care-o face orice cuplu care tot amana sa aiba copii, pe motiv ca n-au resurse suficiente, uitand ca Dumnezeu ARE oricand un sprijin eficient... Curajul ii ajuta pe cei cutezatori, dar aici parca mi se pare ca ceva nu e chiar in regula!... Inca o data spun: e doar parerea mea, care s-ar putea sa fie gresita! Nu vreau sa inabus din fasha un scop aflat in slujba Lui Dumnezeu... Dar... eu sunt ortodox! Poate de aceea si un pic subiectiv!! Iertare!

Last edited by OmuBun; 17.02.2010 at 11:24:50.
Reply With Quote