Citat:
Īn prealabil postat de alex190
stiam ca unei femei care vrea sa se calugareasca,i se taie parul.
dar de ce se face diferenta asta intre femeie si barbat.eu asta nu inteleg.
|
Tunderea in monahism nu inseamna ca iti taie parul...atat la barbati cat si la femei li se taie din crestetul capului in semnul Sf.Cruci,cateva fire de par...in numale Sf.Treimi si atunci i se schimba numele...este noul botez care se face celui "reinviat" in noua viata...el a murit pt lumea pe care a parasit-o si a reinviat pt viata calugareasca,noul sau nume este dovada noii sale identitati,noului sau statut.
Diferenta intre barbat si femeie a facut-o de la inceputuri Cel care i-a creat...si tot atunci fiecaruia in parte i s-au dat niste sarcini si in functie de asta puterea fizica si capacitatea intelectuala sa le poata duce la bun sfarsit...ca intre timp omenirea s-a folosit de aceste daruri ale Creatorului si a luat-o pe aratura incercand ca barbatul sa devina femeie si invers din toate pct de vedere (fizic,intelectual,activitati...etc)este alta poveste.
Am si eu momente cand ma intreb :oare mi-am inmultit talantii pe care Dzeu mi i-a dat?oare am indeplinit tot ce aveam de facut ca sa ma pot apuca sa fac altceva...sau sa incerc ceva nou si deosebit cu mine?...si mai departe nu mai spun :p :D