View Single Post
Vechi 16.02.2010, 22:28:18
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Am spus ca se fac cunoscute punctele de doctrina biblica. Iar in Biblie nu se vorbeste despre persoana Ellenei White.

A o contesta pe Ellen White inseamna sa o contesti pe Ellen White si atat. "Denominatiunea" are la baza Sfanta Scriptura. Doar cine contesta Cuvantul lui Dumnezeu va "parasi comunitatea si se va plictisi acasa (desi nu-l da nimeni afara din cladirea bisericii)".
Stai putin ca ma incetosezi prea tare...si nu mai apuc sa imi expun punctul de vedere asa cum intentionez!

A o contesta pe White inseamna a contesta interpretarea data de ea Bibliei, si sensul infiintarii acestei denominatiuni ...pentru ca dupa cum ti-am mai spus, Sfanta Scriptura exista deeee muuult tareeeeeeeeee, iar canonul ei fiind alcatuit de Biserica Ortodoxa, noi cinstindu-i si acum ca si atunci pe cei care au facut acest lucru cu ajutorul lui Dumnezeu!

White l-a contestat si ea pe Miller inainte, dar ea a urmat firul povestii lui de fapt totusi...si s-a intors roata, si asa s-a facut ca si ea, ca si el, a ajuns sa fie contestata...si toate astea pentru ca au dezamagit, si lucrurile au iesit la iveala pentru cei care s-au dezmeticit...si au putut analiza lucrurile cu mai multa atentie.

Deci inca o data, White a interpretat Biblia...si asta a dus la infiintarea acestie denominatiuni, deci e cu totul si cu totul altceva....e acelasi lucru pe care l-a facut si Luther candva, si Calvin, si Joanna, si John Smith, si fondatorul cultului penticostal....si tot asa.

Siiiiiiiiiiii acestea fiind spuse....vrei sa spui, aici si cu mana pe suflet ca acea catehizare de care vorbesti, nu pomeneste absolut nimic de punctul acela doctrinar care sustine calitatea de profet a lui White...si motivul pentru care s-a infiintat aceasta denominatiune practic?????

Ce reprezinta atunci White pentru adventisti, si totusi si ce rol joaca ea in istoria aparitiei cultului vostru?