View Single Post
Vechi 16.02.2010, 22:56:21
almaris
Guest

Implicit

Nu vreau sa supar pe niciunul dintre voi, dar eu cred ca multi dintre crestini contribuie semnificativ la cresterea numarului de atei. De ce? Pentru ca cei mai multi suntem crestini cu numele, nu avem acea traire cu Dumnezeu care sa-i faca pe oameni sa-si puna intrebari. Cu alte cuvinte, crestinii nu se disting in societate si se confunda cu intreaga masa de oameni. Nu spun sa sunam din trambita cand mergem pe strada, dar sunt convins ca vin oameni in biserica in cautarea lui Dumnezeu si se uita in stanga si in dreapta dupa semeni de ai lor pentru a vedea ce a facut Cuvantul Domnului cu acestia, umblarea cu El, dar ei pleaca de multe ori dezamagiti pentru ca nu gasesc crestini autentici si pleaca spunandu-si "Nu e nimic adevarat". Si daca noi care ne numim crestini traim ca si ceilalti de ce ar veni un om la credinta. Mahatma Gandhi spunea ceva in aceasta directie, cum ca, crestinismul este perfect cu o singura mentiune, ca aceeia care se numesc crestini nu traiesc ceea ce cred.

Cea mai mare defavoare pentru crestinism o aducem noi, cei ce ne numim crestini, prin comportarea noastra care de multe ori lasa de dorit. Uitam de prea multe ori ca suntem o priveliste pentru alti oameni si ii poticnim cu purtarea noastra. Scriptura spune ca unui astfel de om mai bine i s-ar lega o piatra de gat si sa fie aruncat in mare, cu alte cuvinte sa moara. "Voi sunteti lumina lumii", mai spune Cuvantul, lumina pentru altii care nu au lumina, Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa avem gandul acesta.
Reply With Quote