ancah
"eu mi-am petrecut ceva ani din viata printre asa zisii nostri calugari iar in ce priveste strict vizita pe la manastiri cam in proportie de 80% din manastirile tarii si noi si vechi le-am cercetat iar vietuitori cunosc cam tot pe atat "
Spunand acest lucru nu ma refeream la sexul barbatesc sau femeiesc...ci la 80% din manastiri atat de femei cat si de barbati...stand cativa ani efectiv intr-o manastire am avut posibilittaea si mai mult sa vad mentalitatea care este general valabila...am avut posibilitatea ca ghid de manastire sa intru in contact cu foarte multi din tagma mea,lasand la o parte perioada de pelerin dinainte sa intru in manastire.
Eu nu contesc parerea ta...pt ca e o parere asa cum si a mea este tot o parere si amandoua parerile sunt bazate pe niste argumente pro sau contra...si daca retin eu bine,ceea ce am afirmat aici cu privire la "asa zisii calugari" am specificat ca nu este o judecata,ci o constatare in urma unor evenimente si experiente,constatare care ma ajuta personal sa merg cu bine mai departe.
Si fiindca s-a inteles gresit,nu dupa ce am iesit din manastire am colindat lumea ci inainte de a intra,in timpul manastirii si dupa...deci a fost o continuitate din acest pct de vedere.
Este adevarat ca nu-ti poti da seama dupa ce vizitezi o manastire ce este acolo cu exactitate(ma refer la cele din afara tarii)dar poti lejer sa faci o comparatie intre ce vezi acolo si ce vezi in tara ta...iar ceea ce exista in Egipt de ex.intrece orice imaginatie...atunci am gandit ca daca ar fi fost asa la noi nu as fi ajuns niciodata sa gust din painea calugarului...
|