Subiect: NEVOIA DE DIALOG
View Single Post
Vechi 21.03.2007, 18:17:01
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Vezi mai bine ca se golesc bisericile ortodoxe.. pote stii si de ce....
Nu, nu am auzit sau vazut asa ceva, spune-mi tu

Si daca tot abordezi tema asta care cam intuiesc in ce directie o sa o ia, poate ma lamuresti si pe mine ce vor unii forumisti sa spuna cu " daca ai vedea cine este la conducerea minastirilor si BOR te-ai lamuri, ca majoritatea staretilor sunt din vechea garda... cu apucaturi de pe vremea comunistilor? Imi scapa intelesul acestor afirmatii. Deoarece trebuie sa fi copil sau foarte tinar sa nu fi capatat asa zisele "apucaturi" de pe vremea lui Ceausescu. Scuza-ma , poate ca sunt eu care sunt mai inapoiat cu stirile dar daca nu-ti este prea greu enumera-mi si mie care sunt aceste apucaturi legate de Ortodoxie, si ce vrei tu de la tinerii aspiranti pentru aceste posturi si ce te face sa crezi ca ei vor face treaba mai buna neavind apucaturile celor dinainte de 89, ei reprezentind "omul nou" al democratiei noi formate?
BOR pierde din credinciosi in favoarea noilor grupari religioase. Este un adevar. Suntem majoritari, dar suntem, numeric, in scadere.
Vechea garda, poate am fortat putin dar am sa explic. Intai de toate mentionez ca nu am vrut sa jignesc pe nimeni.
Pai vad, inca, tendinta de a musamaliza problemele, mai ales ca in multe cazuri acestea exista.
Nu trebuie ascunse sub pres, trebuie rezolvate. Inca se merge pe principiul "Cine nu e ca (nu "cu") noi e impotriva noastra". O deschidere mai mare catre dialog si catre credinciosi.
In prezent multe manastiri ofera, pentru sãrbatorile de Pasti, cazare in regim hotelier....este normal asa ceva?
O sa apara asta in presa si nu o sa fie bine.
Deschidere catre dialog, catre nou, catre rezolvarea problemelor...
La asta ma refeream.
vreau ca tinerii aspiranti sa fie bine pregatiti. Teologic si spiritual. La Seminarul Teologic din Bucuresti sunt monahi, in ultimii ani de studii care nu stiu sa scrie corect. Inca mai scriu cu "ortodoxi" în loc de "ortodocsi".
Si nu cred ca e corect ca o astfel de persoana sa ajunga de la "mana dreapta a cuiva", sau de la o functie lipsita de importanta pe la o episcopie (cum ar fi usier sau sofer al episcopului) staret. Asta spun si nu reau sa jignesc pe nimeni.
Pentru mai multe informatii consultati forumul seminarului pomenit. Si nu imi cereti alte exemple pentru ca nu vreau sa se transforme afirmatiile mele in atac le persoana. Si poate am gresit ca am lasat impresia ca situatia este genereala. Nu nu este, dar sunt destule cazuri în sprijinul a ceea ce am afirmat.
Nu e vorba de "omul nou", el apartinea comunismului si este marca a comunismului românesc.
Prerea mea, fara sa vreau sa supar pe cineva...:D
Reply With Quote