Hai ca mi se pare hilara treaba cu aghiazma catolicilor care se altereaza, am mai auzit si eu o placa asemanatoare despre o aghiazma ortodoxa, pe motivul preotului nevrednic. Superstitii, bine-nteles, si prejudecati de-a celor impatimiti sa le creada, sau chiar sa le accentueze, aplecati spre o habotnicie iluzorie.
Asadar, la intrebarea , la cine se aprinde Sf. Lumina si la cine se intoarce Iordanul indarat, iti voi raspunde din ceea ce am aflat prin alte parti si am mai si citit, si nu este vorba de Biserica Ortodoxa Romana, asta ca sa nu crezi ca afirmatiile-ti pot fi cele mai legitime. Deci, din acest punct de vedere, cel mai mare adevar considera ca-l detin Biserica Rasariteana, respectiv, biserica Ruseasca sau altele ce tin calendarul Iulian. Deci, din punctul lor de vedere si ortodoxia pe stil nou este ratacita, asa cum Bor considera rataciti catolicii. Si asa mai departe...
Deci, la capitolul ; " iubiti-va aproapele ... ", nu gaseste nimeni dogme pentru implinire, caci pentru ura si dispret vad ca se tot gasesc.
Si acum revin cu intrebarea, dar fara sa oftez, draga Antonia ; care este " dreapta credinta ? "
Last edited by ory; 17.02.2010 at 18:16:15.
|