View Single Post
Vechi 17.02.2010, 20:21:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sincer cred si eu dupa ce m-am informat ca aceia care au pastrat credinta ortodoxa fara modificari aceia pot spune ca tin dreapta credinta. Corect este sa vedem unde s-a gresit si sa mai reparam ceva daca se poate, nu sa ne afundam in greseli si mai mari.

Nu putem sa ne indreptatim la nesfarsit si sa sustinem ca schimbarea calendarului e caracteristica dreptei credinte. E o manevra ecumenista, ce sa mai vorbim! Un patriarh greco-catolic ne-a incaltat si cu asa-ceva. Ma doare cand stiu ca in calendarul pe stil vechi e cruce rosie, iar eu ma uit ca bovina in calendarul pe stil nou si ma bucur ca nu-i sarbatoare si pot sa lucrez.

Iar Dumnezeu a lasat mai multe semne si minuni care adeveresc ca acela e calendarul corect ( pe stil vechi).

Daca toti oamenii ar avea drept tel suprem mantuirea, atunci ura n-ar trebui sa existe. Politicul si economicul (uraciunea pustiirii) s-au asezat unde nu se cuvine si au mentinut vrajba pentru a-si atinge interesele. Noi, cei de pe stil nou din Romania, care am acceptat deja un compromis ecumenist suntem foarte vulnerabili. Credinta noastra e slabita, trebuie sa recunoastem. Dac-o mai diluam, ramane apa chioara.

In timp ce in trecut fugeau calugarii de ranguri ierarhice preferand pustiul, ca sa se poata ruga si sa se fereasca de ispite, astazi totul se petrece intr-un mod ciudat, influentat de politic si de economic.

Pacatele noastre atrag pedeapsa, iar oamenii timpului nu mai pot lua cele mai intelepte hotarari. Si suntem vinovati cu totii. Din aceasta brambureala scapa cine poate.
Adica tu incerci sa spui aici ca tii pe vechi??????????????????????Care ar fi minunile si semnele alea????
Reply With Quote