View Single Post
Vechi 18.02.2010, 10:32:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de orthodoxia.i.thanatos Vezi mesajul
Eu cred ca tu imi atribui multe lucruri pe care eu nu le-am spus. Ceea ce sint sigur ca am zis a fost ca nu avem toti aceleasi sanse sa intram pe Poarta Raiului, pentru ca daca ar fi asa, atunci ar trebui sa fim masochisti sa vrem sa raminem ortodocsi. Sint sigur ca oricui i-ar conveni o religie protestanta unde n-ai posturi, nici obligatia de a merge la biserica si poti filozofa dupa bunul plac despre Dumnezeu si Lumea de Apoi.

Rationamentul tau e bun doar atita timp cit nu crezi in existenta Proniei lui Dumnezeu. Noi stim ca Dumnezeu vrea ca oamenii sa se mintuiasca si, de aceea, in chipuri diferite, direct sau discret, rational sau pe calea inimii si in feluri pe care nu le banuim ii cheama pe toti spre Mintuire. Cei mai multi nu raspund, dar o fac exercitindu-si libera vointa. Sf. Pavel a spus ca paginii, cei care n-au auzit de Hristos se vor mintui dupa Legea Firii, dar tare mi-e teama ca astazi, dupa doua mii de ani de existenta a Imparatiei pe Pamint nu prea poti gasi multi care sa mearga dupa Legea Firii. Pentru toti ceialalti exista Hristos si Biserica Lui, doar Una, cea Ortodoxa. Sfintii Parinti spun ca nu este Har Mintuitor in tainele savirsite in afara Bisericii, ceea ce inseamna ca posibilitatea de mintuire in afara Bisericii, daca exista, atunci este foarte redusa. Tot Sf. Pavel spune ca pe noi trebuie sa ne preocupe propria mintuire, de-a altora se ocupa Dumnezeu. Singura noastra obligatie fata de lume ar trebui sa fie aceea de a-L marturisi pe Hristos.
Multumesc pentru clarificare si ma bucur ca nu ne-am certat acum, la inceput de post. Voi lua aminte.

Ascultați Noul Testament ortodox online.