Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Ghedeon, te mai deranjez cu niste intrebare...trebuie sa marturisesc ca nu inteleg deloc ceea ce vrei tu sa transmiti, pentru ca am impresia ca ai muuuulte ganduri ascunse, si ceea ce exprimi nu reflecta ceea ce gandesti, motivatia si sinceritate!!
|
Nu stiu de une ai scos ca am ganduri ascunse, pur si simplu ti-am raspuns la intrebarea cu credinta, dandu-ti niste pasaje din Sfanta Scriptura. Deci...ce ganduri ascunse am?
Citat:
Tu daca vezi o persoana pe strada si o ajuti, asa cum crezi tu de cuviinta...ce te impinge sa incerci sa o aduci löa denominatiunea ta, daca ea ar crede deja in Hristos...si automat ar fi mantuita numai prin asta?
De ce iti pierzi timpul cu noi, ortodocsii care..dupa cum bine am vazut, stii foarte bine, credem de mii de ani in Hristos si facem si noi cum putem fapte bune?
Au oare nu suntem deja mantuiti prin credinta...asa pur si simplu?
|
Eu nu incerc sa aduc pe nimeni nicaieri, datoria fiecarui crestin e sa fie o marturie prin viata lui, si sa vesteasca Evanghelia. Sf Augustin spunea ca vesteste Evanghelia si la nevoie foloseste si cuvinte. Asta e datoria mea, nu sa aduc oameni la nush ce confesiuni.
In primul rand tu nu ai cum sa crezi de mii de ani ,si nimeni din generatia asta, pur si simplu pt faptul ca nu aveti atatia ani.
Dc Romania ar fi o tara crestina nu am fi pe primul loc la avorturi, violuri, furaciuni, violenta in familie etc. Dc ai fi studiat exemplele ce ti le-am dat din Sfanta Scriptura ai fi vazut ce inseamna credinta. Cineva care se declara crestin cu gura dar care traieste in pacat nu e crestin, mare majoritate a celor care se declara crestini nu sunt si poti sa vezi lucrul acesta din viata lor.
Citat:
De fapt pe tine te intereseaza sa ne convingi de interpretarea lui White a credintei, asa este?
|
AI o fixatie cu White. Dc ai citit postul meu ai fi vazut ca nu sunt adventist, si pt cunostinta ta nu am citit nici o carte de a lui White. Crede-ma ca habar nu am ce zice White.
EU ti-am citit din Sfanta Scriptura, care nu e scrisa de White ci inspirata de Duhul Sfant.
Citat:
Problema e ca noi nu intentionam sa ne mantuim atat de simplu cum alegi tu sa o faci...
|
Cum intentionezi tu sa te mantui?Dc nu prin credinta in Hristos, alta posibilitate nu e. Si nu e o mantuire simpla, pe Dumnezeu l-a costat viata Fiului Sau ca noi sa putem fi mantuiti, deci chiar nu e simpla.
Citat:
si nici nu ne lasa Dumnezeu sa iti impartasim aceasta doctrina, din fericire! 
Doamne ajuta!
|
Ce doctrina? Nu imi amintesc sa fi propovaduit vre-o doctrina in afara de credinta in Hristos care e ceea ce Sfanta Scriptura spune, nu e doctrina inventata de mine.