Ardei umpluti - de post
Ardei umpluti - de post
Ingrediente: 8 ardei grasi mari; 3 cepe; 1 capatana usturoi; 1 kg rosii; 1 ceasca orez; 2 cesti supa de legume; verdeata: patrunjel, marar; sare ; piper; zahar; 1 pahar ulei + 2 linguri pentru sos
Mod de praparare: Se toaca ceapa, se caleste in ulei incins si se adauga supa de legume. Adaugam orez, usturoi, piper, sare, zahar, 0,5 kg rosii. Se lasa la foc mic pana se umfla orezul.
Intre timp, pregatim ardeii pentru umplut: se scot cotoarele, se spala
de seminte. Se umplu ardeii cu orez, folosind drept "capace" felii de rosii. Ungem cratita cu ulei, aranjam ardeii, adaugam rosii taiate felii, adaugam putina apa, si ii punem in cuptor, la foc mic, aprox. 35 de minute. La urma adaugam verdeata.
Pofta buna!
|