Psalmul 77
Luati aminte, poporul lui Dumnezeu, la legea Dumnezeului celui prea Viu, aplecati-va urechea la graiurile Mantuitorului Hristos, nu uitati milele si indurarile Lui, nu uitati pe iubita Lui Maica, preabinecuvantata pururea Fecioara Maria. Deschideti gura si inimile voastre spre slavoslovia ei. Vestiti din neam in neam laudele, puterile si minunile ei. Puneti preaslavitul ei nume ca un semn sau ca o pecete pe inimile voastre, caci ca o pasare ea ne acopera pe toti cu aripile vesmintelor sale.
Slava...
Psalmul 78
Doamna, pacatele mele cele de voie si duhurile necurate au venit in sfanta biserica a sufletului meu si au pustiit-o cu multa indrazneala. Vai! Plangand, plang cu Ieremia si lacrimile curg pe obrajii mei: cum s-a intunecat aurul credintei mele? Cum s-a schimbat argintul iubirii fata de preadulcele Iisus? Cum s-a risipit adunarea sfinteniilor crestinesti? Vai! Gresit-am la cer si inaintea ta, Stapana! Apara-ma pe mine, pacatosul, iniantea lui Dumnezeu! numara-ma iarasi cu ceata alesilor Lui! Ploua peste amarata mea inima picaturile dulci ale harului tau ceresc.
Va urma (acum merg la slujba Canonului). Multumesc mult pentru ajutor, Cherub si Ioana!