View Single Post
Vechi 18.02.2010, 18:09:54
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
ai zis profeteasa, referindu-te la o persoana de gen feminin si de aici am concluzionat ca te-ai referit la White, cum ai facut-o si mai inainte.
Ok, in fine, ai un fondator, dar numai ca ceva te retine sa vorbesti despre el...treaba ta!
Citat:
Un om care traieste in pacat nu poate fi numit crestin. Asta o spune apostolul Ioan,nu eu. Caderea in pacat e intotdeauna insotita de reabilitare si nu de CONTINUAREA trairii in pacat.
David dupa ce a pacatuit cu Bat seba si Dumnezeu l-a mustrat si pedepsit nu a mai curvit niciodata. Intelegi?
Insa in ziua de azi moda e sa pacatuiesc, ma duc "Doamne iarta-ma" si maine fac la fel. E egal cu zero.
Un om care traieste in pacat, e un pacatos...pana in momentul in care se trezeste, si consimte si el la aceasta trezire...nu poti sa ii dai cu Biblia in cap pentru a o face, si nici sa il tolocani la cap pana i se uraste de religie si Dumnezeu...intelegi? Daca vezi ca cineva e vadit deranjat de intentia ta..e de ajuns, te opresti...ai aruncat "samanta", trebuie sa o lasi sa incolteasca.

Si mai e o problema, te-ai gandit ca poate Dumnezeu te cearta pentru ca nu esti inca indeajuns de induhovnicit, pregatit pentru a intoarce pe altcineva la credinta?

Dar poate ca nu esti convingator, nu stiu...iti pui vreodata problema asa?
Citat:
da nu ma consider eu salvatorul terrei, Hristos e salvatorul si asta am afirmat pana acum.
Nu mi-a casunat pe Romania chiar deloc. iar tragi concluzii aiurea. Nu eu am plecat in Germania(Ca tine), asa ca dintre noi 2 nu stiu care are problema cu tara in care s-a nascut.
Legat de ce fac cei din germania si ca is beti etc, e aceeasi problema ca si in romania. oameni pacatosi fara frica de Dumnezeu. unde vezi tu ca am afirmat ca romanii is pacatosi si restul neamurilor is sfinti?
Pai daca in toate tarile exista oameni pacatosi, nu iti pui problema ca e pur si simplu si alegerea lor sa fie asa..chiar iti poti imagina ca nu au aflat niciodata de Dumnezeu, nu trec in viata lor pe langa nicio Catedrala, Biserica, Casa de adunare?

Cati L-au cunoscut pe Mantuitorul si au ramas in ale lor? Uiti...de ce nu poti accepta ca unii oameni asa isi doresc sa fie, desi stiu si de Dumnezeu, si de cel cu coada, desi cei din jurul lor au incercat sa ii schimbe, sa ii aduca la credinta....dar e necesar ca si ei sa isi doreasca?
Citat:
pai si de ce nu vor? chiar as vrea sa imi spui de ce nu vor oamenii sa creada. Iti spun eu de ce, pt ca iubesc mai mult pacatul decat pe Dumnezeu.
Dc citesti postul de mai sus al lui Jane ai sa vezi ca e f bine punctat. de ea stii sigur ca e ortodoxa, dar uite ca a pus degetul pe rana,tot ce a spus acolo e trista realitate. oamenii vor sa traiasca in pacat si nu vor sa vina la Lumina.
Pai de ce nu vor?? Intr-adevar, cum ai spus si tu poate pentru ca iubesc pacatul, dar in acelasi timp poate ca unii sunt mai slabi, mai incercati de Dumnezeu, mai ispititi, poate ca unii nu il pot intelege pe Dumnezeu, si nu le place sa respecte ceea ce Dumnezeu a lasat spre binele lor...insa in acelasi timp ar putea sa o si faca...cu totii avem aceasta libertate.
Citat:
la fel ca mai sus, de ce nu cred? tu afirmi ca suntem crestini de 2000 de ani dar incet incet imi spui ca de fapt lumea nu crede.
Nu, eu am spus ca suntem crestini de 2000 de ani, credem in Hristos, stim ce ar fi bine sa facem...si asta o dovedesc din plin Bisericile Ortodoxe pline ochi de credinciosi adevarati. Daca vei avea curiozitatea macar...poate te vei putea bucura si tu atunci cand vei constata acest lucru...cu ochii tai. Nu stiu in ce oras esti tu, dar eu numai intrand in atatea Biserici Ortodoxe de-a lungul timpului, nu prea aveam loc...ba chiar trebuia sa raman la usa daca veneam putin mai tarziu...si sa imi lungesc gatul pentru a vedea ceva, si sa imi ciulesc urechea pentru a auzi mai bine.

Insa din cei care nu cred, vor exista dintotdeauna...asa cum a si fost, intelegi? Nu poti spune ca Tara e de vina, Biserica sau Religia...pentru ca daca noi suntem de 2000 de ani Ortodocsi, si nu am devenit catolici, protestanti...ci am ramas majoritar Ortodocsi, inseamna ca ne-a ajutat Dumnezeu, si ne va ajuta...dar poate ca ni se cere mai mult, mai multa credinta, smerenie, curatie sufleteasca...dar totusi noi mergem pe aceeasi linie in tot acest timp.
Citat:
Folosesti des termenul de ofuscat, ca urasc, dar senzatia mea e ca tu ai aceste trairi. chiar nu ma deranjeaza un ortodox adevarat care traieste cu adevarat o viata de credinta. Ma bucura sa vad lucrul acesta.
EU nu am parazitat nimic, m-am referit la oameni nu la religie. ca desi se dau ortodocsi,nu sunt. asta e problema la care fac referire.
Ok, hai ca nu il mai folosesc...si da , ma mai ofuschez si eu cateodata, cum sa nu?

Atunci ma bucur si eu ca te bucuri, insa faptul ca mai vezi coruptie, betivani, si femei care fac coada la avort, nu inseamna ca nu mai suntem ortodocsi cu totii, sau ca nu suntem crestini...dupa cum ti-am zis.

Cand faci o asemenea afirmatie, trebuie sa privesti imaginea de ansamblu...si nu sa te axezi pe contra-exemple, pentru a anihila totul.

Doamne ajuta!

Last edited by AndruscaCIM; 18.02.2010 at 18:12:40.
Reply With Quote