Mă gândeam aiurea că precis s-a supărat cineva pe aici și mi-am amintit că defapt Buna Murire este Calea duhovnicească... parcă așa am citit la păr.prooroc Arsenie Boca, Trâmbița nr.3 în cărțulia Treptele Rugăciunii găsită pe undeva pe net... și mă gândeam să-i urez ceva... dar mi-am amintit că tocmai nu demult am vrut să-i zic altcuiva „moarte bună” înainte de a adormi ca un fel de îndemn asemenea cu „somn ușor vise plăcute, puricii sau îngerii să te sărute” dar mă găndeam să nu pară o urare cinică umplută de bucuria răzbunării că dacă Doamne ferește dimineața nu se mai trezește... așa că mi-am zis mie... „moarte bună” rămânând ca altora să urez aia cu „somn ușor vise plăcute... sărute”
Deci Calea este defapt Buna Murire! așa cum au călugării primită porunca sărăciei, a fecioriei, a ascultării, de la maimari că asta este defapt Buna Murire... pentru cine o primește în numele Domnului.
dar să nu uităm că și iubirea de dușmani e poruncă! dar cine sunt dușmanii tăi? păi zice Hristos pe undeva că dușmanii tăi sunt casnicii tăi... dar binecuvântare și pace prin rostirea Domnului capătă numai cei ce nu mai păcătuiesc... căci ei au ascultat pe Tatăl, iar Tatăl este întru Iisus Hristos, întru Cuvântul lui Dumnezeu și Hristos întru Tatăl.
dar nicio poruncă nu se ține ca să fi tu slăvit de oameni căci aceștia își iau plata lor, și-o iau, ci ascultând în taină tu să aștepți ca acela să dea slavă lui Dumnezeu, dacă tot mai faci câte ceva mile umile în numele Lui.
Last edited by vsovivi; 18.02.2010 at 20:07:34.
|