View Single Post
Vechi 18.02.2010, 19:49:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Ce puteam noi singuri sa facem fara un conducator de la Patriarhie care sa ne inspire?
Am plins linga Sf Vineri si am luat din ea cite-o caramida, drept amintire ( mai mult ce sa faci, sa mori ca prostul calcat cu buldozerul de nea Cimpoaca din Bolentinu in timp ce marii prelati stateau prin birourile patriarhale si ne atrageau atentia cu o fata din aia prelunga si importanta cit de urit este sa te impotrivesti lui Ceausescu facind cu degetul catre noi.

Din pacate astia suntem noi, fatalisti , nu luptatori uniti si mai NE-smeriti ca polonezii din timpul Solidaritatii
Pai cred ca asta se si astepta, o revolta de sus in jos, ca sa se demonstreze cat de periculoasa este religia pentru statul democratic de drept si binele comun.

Si in loc de o biserica s-ar fi daramat mii.

Pentru ceea ce unii viteji-dupa-razboi (nu toti, dar nu inseamna ca judeca neaparat drept!) o privesc ca pe un compromis rusinos, bisericile au ramas deschise, preotii au putut sluji in continuare, manastirile au ramas in picioare, si cui i-a fost de lucrat mantuirea a avut unde sa si-o lucreze..
Da, au fost chiar si asa pierderi dar mai important este ca n-a ramas turma de izbeliste ca in deriva oricum a fost si mai este..

Eu zic sa o lasi mai moale cu acuzatiile si in special cu pasarea responsabilitatii pentru ca este sub deminatatea unui crestin si mai ales nu uita de vorba "cine se scuza, se acuza".
Ar fi fost poate mai bine sa nu raspunzi la provocarea lui Radu32, oricum nu are legatura cu topicul.
Insa asa stiu unii sa scoata la suprafata lucrurile nu tocmai bune din ceilalti.
Reply With Quote