View Single Post
Vechi 18.02.2010, 20:08:14
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, ne-ai vorbit de simbolistica. Dar care e aia?
Si care e scopul?

Si asta cu arhitectura, asta da argument "ortodox".
400 milioane de milioane de euro din banii Bisericii si nu numai, pentru a imbunatati (cat?? oare??) arhitectura Bucurestiului.

Da, aratam ca pe langa acoperis si halca de carne avem nevoie si de turnul din Babel.
Simbolul poate sa-l inteleaga oricine e bine intentionat: facem si noi o catedrala frumoasa pt a ne arata iubirea fata de Dumnezeu!
Inainte sa incepi cu idealisme si "cladeste templul Domnului in sufletul tau", intreaba-te cate inchinaciuni pana la pamant ai facut ieri? Dar alaltaieri? Si posturile le tii asa cum se cuvine? Fara ulei si vin? Si cand ai ajutat un strain ultima oara? Cati bani ai donat in ultimul an pentru o cauza buna?
Aha... Banuiam eu!
Deci tocmai pentru ca omul este failibil in comportament si credinta, oamenii mai fac si asemenea gesturi ca de la copii la parinti, pt a-si arata dragostea si a cere iertare. Dragoste pentru Parintele nostru si iertare pentru greseli. E un fel de ...."mami uite ce desen frumos ti-am desenat!" (desi ieri am spart vaza care-ti placea atat de tare)... Evident tu nu ai cum intelege un asemenea comportament pt simplul motiv ca nu gresesti niciodata si nu ai cum sa ai sentimente de vinovatie...

Referitor la aspectul arhitectonic fac o predictie: daca se va construi conform proiectului, aceasta catedrala va fi nu frumoasa, foarte frumoasa!
M-am uitat atent la proiect, imi place arhitectura frumoasa in general (si ma cam pricep), si pot sa te asigur ca va fi un succes!

Referitor la turnul Babel, mai cititi si voi Scriptura si dati exemple care sa se potriveasca cu tema in discutie! Nu exista nici o legatura intre tema catedralei si acel turn, din orice punct ai privi: simbol, idee etc.