Acum cativa ani,pranz,pe strada.imi arunc ochii pe sosea,in mijlocul ei se tara o pisica,lovita.treceau masini,era in pericol sa fie lovita iar.trebuia sa acctionez!am luat pisica din mijlocul strazii si am pus-o pe iarba,la marginea drumului.privelistea era sfasietoare:ii atarna un maxilar,i se vedea osul,curgea sange...lumea s-a adunat.....la chibitz!pe celalalt trotuar trecea o splendoare de baiat,un fel de ricki martin mioritic....eu intrebam lumea unde e in zona un cabinet veterinar,doar nu era sa las pisica acolo!apare flacaul...student la medicina veterinara...nu imi venea sa cred!exista un dumnezeu al pisicilor!langa blocul lui era un cabinet veterinar.am luat pisica in brate,cu maxilarul atarnand,si am purces spre cabinet!acolo a fost consultata...situatia ei era critica.avea abdomenul fracturat,trebuia operata,si chiar si asa nu putea supravietui pe strada.deci s-a hotarat eutanasierea ei.baiatul a fost rugat sa asiste la aceasta interventie,ma gandeam ca pentru el era un fel de proba practica,mai invata si el ceva util meseriei ptr care se pregatea!pisicuta s-a stins,a fost pusa intr-o cutie si am ingropat-o undeva!aici incepe miracolul!in noaptea urmatoare visez pe cer un chip de pisica ce imi zambea!era felul ei de a imi multumi ca am salvat-o din calea masinilor ce o faceau praf,din calea cainilor ce faceau acelasi lucru!i-am oferit cea mai buna solutie pentru ea in acel moment!nu m-am asteptat la visul ce a urmat!am mai salvat animale din situatii mai putin dramatice,dar nu le-am visat zambindu-mi fericite!e o minune ce Dumnezeu a facut-o unui animal

rezenta mea acolo,dar si a acelui student la medicina veterinara!semn ca Dumnezeu are grija de orice creatie a sa,om sau animal!